„Vreau să descopăr un tratament care să vindece cancerul“ Olimpic din Galaţi, câştigător al aurului absolut la Chimie

Distribuie prietenilor!

Robert Râclea, olimpic naţional şi internaţional la chimie, a absolvit în acest an Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi şi a fost admis la „Imperial College London“, din Marea Britanie.

Robert Râclea are 18 ani şi este decis să schimbe lumea. Tânărul gălăţean a absolvit cursurile Colegiului „Vasile Alecsandri“ şi a ales să-şi continue studiile în Anglia, unde, spune el, ar avea mai multe oportunităţi de angajare şi ar putea să fie recunoscut pe plan internaţional în ceea ce priveşte cercetarea.

A optat pentru „Imperial College London“, considerată cea mai bună universitate din Londra, unde va studia Chimia Medicinală. „Este un domeniu de viitor şi sunt foarte multe inovaţii posibile. Ceea ce se caută acum este dezvoltarea de nanotehnologii în aplicaţii medicinale.

Pe viitor, mi-ar face o mare plăcere să predau la o universitate, concomitent cu munca de cercetare pe care aş face-o“, îşi explică Robert planurile. Revenirea în ţară sau, dimpotrivă, stabilirea în Anglia va depinde de acomodare, dar şi de ofertele pe care le va primi din România.

Experienţa lui Robert Râclea cu chimia a început în clasa a VII-a, la un concurs naţional organizat la Baia Mare în 2011, „Chimexpert“, unde s-a clasat printre primii.

„În clasele a V-a şi a VI-a mai mergeam şi la concursurile judeţene de matematică şi română, dar chimia era cea mai naturală pentru mine. Chimia se ocupă cu tot ceea se întâmplă în jurul nostru, la un nivel mult mai puţin abstract decât Matematica sau alte ştiinţe.

Legătura cu realitatea este ceea ce îi atrage pe oameni la Chimie şi aplicabilitatea ei în toate domeniile de dezvoltare şi cercetare“, explică Robert Râclea. În clasa a VIII-a a participat la faza judeţeană a Olimpiadei de Chimie şi s-a calificat pentru Olimpiada Naţională, unde s-a clasat pe locul 10. Mai apoi, a ales să urmeze Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Galaţi.

Visul unui cercetător

La 18 ani, Robert este decis să descopere un medicament pentru vindecarea cancerului, considerat maladia secolului. Dorinţa lui este să fie implicat în crearea unor medicamente care să vindece bolile pentru care nu s-a găsit încă un remediu. „Cred că este visul oricărui cercetător din acest domeniu să creeze un medicament care să vindece cancerul. Vorbesc de un tratament eficient pentru cancer, care să nu fie la fel de complicat ca protonoterapia şi să nu aibă efecte negative. Sunt şi alte boli, cum ar fi SIDA, şi cred că m-ar satisface să găsesc un tratament bun pentru oricare dintre aceste boli“, încheie Robert Râclea.  Citeste mai mult: adevarul.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...