„Vom iesi in strada!”. Tariceanu lanseaza un nou atac delirant la adresa Guvernului Orban: „Trebuie sa oprim cu orice pret crimele guvernului”

Distribuie prietenilor!

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, lanseaza un nou atac delirant la adresa Guvernului Orban, sustinand ca acesta supune poporul roman unui „genocid”. El anunta ca membrii ALDE sunt gata sa iasa in strada.

Tariceanu sustine ca Guvernul interzice spitalelor sa interneze si alti bolnavi care nu au coronavirus.

„Trebuie sa oprim cu orice pret crimele guvernului! Ceea ce se intampla in sistemul de sanatate se poate incadra cu usurinta in crima cu premeditare! Nu se mai pot gasi circumstante atenuante in conditiile in care zeci de mii de bolnavi cronici, sute de mii de apartinatori si mii de medici trag cu disperare semnale de alarma cu privire la soarta celor care sufera de alte boli decat COVID-19.

Decizia de a bloca si goli cea mai mare parte a spitalelor din Romania in asteptarea valurilor de bolnavi de coronavirus nu a avut sens inca de Ia inceput, dar ar fi putut fi acceptata doar pentru o scurta perioada de timp. Insa, la mai bine de 3 luni de la luarea acestei masuri, daunele produse celor care au nevoie de acces la ingrijire medicala sunt inacceptabile”, afirma Tariceanu intr-o postare pe Facebook.

El acuza guvernul de „genocid” si anunta ca membrii ALDE vor iesi in strada.

„Cazul spitalului Colentina din Bucuresti nu este unul singular. Ca el sunt zeci de alte spitale in Romania. Colentina, un spital reprezentativ al Bucurestiului, are 867 de paturi si trateaza de obicei mai mult de 20.000 de bolnavi pe luna! Astazi spitalul trateaza mai putin de 100 de bolnavi de coronavirus. In total, de la declansarea crizei, cei 258 de medici si 1000 de asistenti medicali si personal medical auxiliar au tratat mai putin de 400 de pacienti! In loc de 80.000 doar 400 de pacienti! Nici Orban, nici Tataru si nici chiar Arafat nu isi pun problema cum s-au descurcat in aceasta perioada zecile de mii de romani carora li s-a interzis accesul la tratament! Ei sunt prea concentrati in a stoarce electoral coronavirusul ca sa-si mai onoreze juramintele!

Aceasta situatie nu mai poate ramane asa! Ne solidarizam cu personalul medical care cere redeschiderea spitalului, dar vom merge mai departe! ALDE va propune o hotarare a Parlamentului care sa-i faca pe guvernanti sa redeschida de-adevaratelea spitalele. Daca vor trata cu indiferenta hotararea Parlamentului, cum au mai facut-o, vom incerca sa mobilizam fortele politice pentru o motiune de cenzura si daca nu vom reusi vom iesi in strada!

Genocidul la care poporul roman este supus de un guvern care este interesat doar de campanie electorala si absolut deloc de bolnavi trebuie oprit!”, mai sustine Tariceanu.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *