Vești excelente! Guvernul pregătește 9 ZILE LIBERE pentru toți bugetarii la sfârșitul lunii mai

Distribuie prietenilor!

Nici nu ne-am revenit bine din mini-vacanța de 1 Mai, că trebuie să ne pregătim temeinic de alte zile libere, care se zăresc la orizont. Mai multe informații neconfirmate oficial au apărut în mediul online indică faptul că guvernanții se gândesc la varianta unei noi mini-vacanțe.

Dacă zvonurile se vor confirma, de la finele lunii mai și până la începutul lui iunie, bugetarii, dar și elevii sau studenții se vor bucura de nouă (9) zile libere.

Practic, in perioada urmatoare exista 2 zile lucratoare libere decretate in mod legal, stipulate in Codul Muncii: sarbatoarea de Rusalii, 27 si 28 mai, dar din care doar 28 mai pica in timpul saptamanii (luni) + 1 iunie (vineri).

Ei bine, se pare ca Guvernul se gandeste sa anunte ca vor fi zile libere si zilele de 29, 30 si 31 mai. Astfel s-ar putea face punte intre 25 mai si 3 iunie!

Ar fi, cu siguranta, cea mai mare minivacanta din ultima vreme: 9 zile in total, incepand cu ziua de sambata, 26 mai, si terminand cu ziua de duminica, 3 iunie.

Teoretic, aceste zile libere ar urma sa fie recuperate, atat in ziua de sambata, 9 iunie, cat si pe parcursul programului zilnic, prin prelungirea orelor de program, pana la data de 15 iunie.

Românii ar putea avea parte de o vacanță uriașă anul viitor, alta decât cea tradițională de Crăciun de la finalul anului sau decât concediul de odihnă.

Este vorba de o vacanță de zece zile libere de Paște. Și asta pentru că Paștele ortodox pică anul viitor pe 28 aprilie.

Cum din acest an, Vinerea Mare e sărbătoare legală și deci zi liberă, iar a doua zi de Paști, 29 aprilie, e la fel, zi liberă, românilor nu le va fi greu să-și liber și pe 30 aprilie pentru a putea lega sărbătoarea Învierii de 1 Mai.

Și cum 1 Mai pică miercurea, foarte mulți români vor fi tentați probabil să-și mai ia două zile libere/de concediu pentru a putea petrece de fapt 10 zile departe de serviciu.

Deși sărbătoarea de anul acesta încă nu a trecut, mulți creștini se întreabă deja când pică Paștele în 2019. Creștin-ortodocșii și creștin greco-catolicii se pregătesc să celebreze duminică Paștele, după ce romano-catolicii și protestanții au sărbătorit Învierea lui Hristos duminica trecută.

Când pică Paștele în 2019 la ortodocși și la catolici

Dacă te întrebai când pică Paștele în 2019, noi avem răspunsul! Anul viitor, cel ortodox se sărbătorește pe 28 aprilie, iar cel romano-catolic cu o săpămână mai devreme, pe 21 aprilie.

Cum se calculează când pică Paștele

Paştele este o sărbătoare a cărei dată este variabilă şi în jurul căreia sunt fixate alte sărbători, precum Rusaliile. Regula după care se calculează ziua exactă a fost stabilită la Sinodul Ecumenic de la Niceea, în anul 325 e.n.

Paştele Ortodox este sărbătorit, în fiecare an, în duminica imediat următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară.

Dacă această duminică se suprapune Paştelor iudeilor (14 Nisan – a şaptea lună a anului ecleziastic şi prima lună a anului civil în calendarul ebraic), sărbătoarea va fi mutată în duminica următoare.

Paștele creștin are o durată de 40 de zile, cuprinsă între sărbătoarea Învierii Domnului (prima duminică de Paște) și sărbătoarea Înălțarii Domnului, care se celebrează la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi.

Primele 3 din cele 40 de zile pascale sunt zile de mare sărbătoare, potrivit wikipedia.org, citat de anamariavasile.com

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *