VESTE-BOMBA DIN MEDICINA ! Ce boală gravă anunță chelia în cazul bărbaților ?

Distribuie prietenilor!

Un nou studiu publicat în Journal of Clinical Oncology sugerează că chelia poate fi un prim semn al cancerului de prostată. Cercetarea a fost prezentată recent de Institutul American de Cercetare a Cancerului din Philadelphia. Studiul a inclus mai mult de 4000 de bărbați cu vârste cuprinse între 25 și 74 de ani.

Informațiile medicale ale participanților au fost analizate de dermatologi. Voluntarii au fost împărțiți în trei categorii: fără chelie, cu chelie minimă, cu chelie moderată și severă.

Rezultatele au arătat că bărbații, indiferent de gradul de chelie, erau cu 56% mai predispuși să moară din cauza cancerului de prostată în următorii 21 de ani. Cei cu chelie moderată erau cu 83% mai la risc.

Cercetătorii nu pot determina o relație cauză-efect între chelie și cancerul de prostata, însă. Dar se pare că poate fi din cauza nivelului crescut de hormoni masculini, cum ar fi testosteronul, potrivit doctorulzilei.ro.

În cancerul de prostată, testosteronul este cunoscut a fi unul dintre factorii care conduce la dezvoltarea bolii. citeste mai mult aici

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...