“VENEŢIA CICLOPICĂ” DIN INSULELE CAROLINE

Distribuie prietenilor!

Nu departe de Ponappe, în Insulele Caroline, există, pe mai multe insule şi insuliţe, impresionantele ruine ciclipice de la Nam Tauach. Ansamblul formează un labirint, şi supranumele de “Veneţia ciclopică” îi vine pe dată în minte vizitatorului. Nu este însă vorba nici pe departe de un fost oraş acvatic: aceste ruine se găseau odinioară pe uscat; ele au fost acoperite de apele Pacificului într-o epocă foarte îndepărtată. Cine au fost constructorii acestui extraordinar ansamblu? Nu putem admite decât o explicaţie: existenţa fostului continent Mu, înghiţit de apele Pacificului. Acesta este, fără îndoială, motivul pentru care argeologii şi specialiştii în Oceania trec atât de uşor sub tăcere aceste vestigii extraordinare. Dar faptul că ele sunt rareori vizitate nu înseamnă că nu există. Într-adevăr, Insulele Caroline sunt situate cu totul în afara itinerarelor maritime şi aeriene curente, şi sunt – circumstanţa agravantă – plasate în centrul unei vaste regiuni strategice, în care autorităţile americane nu doresc prea mult venirea regulată a vizitatorilor.

Cu toate acestea, au fost publicate fotografii revelatoare, care permit eliminarea fără ezitare a ipotezei formaţiunilor geologice naturale.

Abraham Merritt a situat punctul de plecare al romanului său The Moon Pool în labirintul nenumăratelor şenale ale misterioaselor ruine ciclopice din regiunea Ponappe. Deşi este vorba de un roman fantastic, descrierea aşezării este absolut exactă; Merritt, mare călător în Oceania, o explorase pe deplin, şi chiar îşi făcuse tabără în mai multe porţiuni aflate deasupra apelor “Veneţiei ciclopice”.

Legendele indigene, şi cele exacte, vorbesc despre un pasaj secret, situat pe una dintre insuliţe, care permitea coborârea într-un labirint terifiant. Fără îndoială ca nişte săpături metodice ar avea rezultate surprinzătoare! În toate Insulele Pacificului există tradiţii şi legende care vorbesc de cavităţi subterane în care se intră prin deschizături secrete, dintre care una este situată în ruinele de la Ponappe. Se pare astfel că ar exista, sub una dintre insulele Hawaii, un imens templu subteran, tradiţie care poate fi legată de o legendă indoneziană conform căreia în marea insulă Sumatra există un itinerar secret care duce la un vast lac subteran, pe malul carea erau îndeplinite ritualuri magice înfricoşătoare. Dar asta nu înseamnă să dăm iaraşi de toate legendele atât de extraordinare născute în jurul enigmelor subterane ale globului nostru?

TRĂIM ÎN PLIN FANTASTIC

Enigmele, faptele supranaturale, grozăviile sau minunăţiile pe care le întâlnim rând pe rând sau simultan îşi au originea în lumea reală. Misterele, enigmele, fantasticul sunt pretitundeni: îndărătul nostru, în jurul nostru, în noi, în faţa noastră deopotrivă, în timp şi în spaţiu. La încheierea acestei călătorii în care realitatea şi fantasticul se amestecă pe întrecute, să profităm de acest sfat plin de gravitate al lui Joseph de Maistre: “Trebuie să fim pregătiţi pentru un eveniment imens în ordinea divină, spre care ne îndreptăm cu o viteză accelerată ce trebuie să-i frapeze pe toţi observatorii. Oracolele redutabile vestesc deja că vremea a sosit.”

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *