Vă amintiți de poliţistul luptător K1 care anul trecut a bătut 3 țigani ce îl agresau în trafic? Situația s-a întors împotriva lui: „Poliţiştii l-au întrebat pe colegul lor ce căuta pe drumul respectiv“. Au dat vina pe poliţist. Motivul este incredibil

Distribuie prietenilor!

Pe 12 august 2017, trei cetăţeni de etnie romă care au şicanat şi au vrut să bată cu bâtele un motociclist în trafic pe drumul Curtea de Argeş – Piteşti, au avut parte de o surpriză.

Motociclistul era un poliţist care a lucrat la mascaţi, a luptat în Kosovo şi în galele de K1. Doi dintre romi au fost bătuţi, iar al treilea a fugit. Cei trei s-au ales cu plângere penală pentru distrugere şi lovire. Dosarul privindu-i pe cei trei agresori, dintre care doi sunt în arest din noiembrie 2017, a ajuns în această săptămână la Parchetul Judecătoriei Piteşti, iar până la începutul lunii martie cei trei urmează să fie trimişi în judecată.

Un apropiat al poliţistului implicat în accident spune că mai mulţi poliţişti i-ar fi sugerat acestuia să nu depună plângere împotriva celor trei agresori.

„Am auzit că mai mulţi poliţişti l-ar fi întrebat pe colegul lor ce căuta pe drumul respectiv şi de ce nu a reuşit să fugă cu motocicleta după ce a fost blocat. Am înţeles că poliţiştii de acolo ezitau să-i primească plângerea colegului lor. Au dat vina pe poliţist care avea pe cap casca de motociclist şi băieţii ăia de etnie romă care erau sportivi de performanţă – erau jucători de baseball profesionist, că altfel nu aveau bâtele la ei – s-au speriat de el de aceea l-au atacat. Că avea casca la el şi l-au confundat. Cert este că, dacă nu avea casca pe cap, puteau să îl omoare pe loc cu lovitura aplicată, care se vede pe casca omului. Ar trebui ca poliţiştii să aibă atribuţii sporite atunci când se confruntă cu oameni care încalcă legea”, a declarat pentru adevarul.ro avocatul Narcis Sofianu, consilier local la Piteşti şi prieten cu poliţistul care a intervenit în legitimă apărare când a fost atacat de cei trei bărbaţi din BMW în august 2017.

La nici două luni de la încident, poliţistul luptător K1 s-a transferat de la secţia de poliţie rurală unde lucra la trupele de mascaţi.

Mai multe detalii pe Adevarul.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *