Home / Exclusiv / Un truc genial: Adăugati bicarbonat de sodiu atunci când fierbeți ouă

Un truc genial: Adăugati bicarbonat de sodiu atunci când fierbeți ouă

Un ou fiert este încărcat cu vitamine și minerale esențiale, cum ar fi potasiu, fier, zinc, vitamina E, si acid folic. Cu 6,29 grame de proteine, un ou fiert tare este un întreg aliment care poate alimenta corpul si il ajuta la controlul de foame.

Am încercat fiecare truc din carte pentru a fierbe un ou, astfel încât învelișul nu se dezlipeasca de ou, creând o mizerie asupra procesului de curatare. Acesta este primul lucru care pare să funcționeze!

Ei bine, acest truc uimitor va face viața mult mai ușoară. Data viitoare când fierbeti niste oua pur si simplu adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu în timp ce acestea sunt gătite.

Ati observant deja ca unele oua se decojesc mai usor si altele mai greu, chiar daca se afla in acelasi pachet. Diferenta consta in prospetimea oualor.

Ouale care au coaja veche de 7-10 zile este mai usoara, in timp de ouale mai proaspete de 7 zile au coaja mai grea.

Pentru a preveni problemele in timpul curatarii oualor, adaugati o lingura de bicarbonat de sodiu in apa pe care o folositi la fierbere.

Coaja oualor proaspete este dificil de indepartat deoarece aceastea sunt mai putin alcaline decat ouale mai vechi. Bicarbonatul de sodiu face ca ouale sa fie mai alcaline, ceea ce inseamna ca va usura procesul de fierbere.

Cititi urmatoarele sfaturi pentru a afla cum sa faceti ouale fierte perfecte:

Pentru a determina prospetimea oualor, inmuiati-le in apa. Ouale proaspete se scufunda, iar cele vechi ies la suprafata.

Incalziti ouale inainte de a le fierbe pentru a le impiedica sa se sparga.

Lasati-le la temperature camerei pentru o perioada sau tineti-le sub apa calda timp de cateva minute.

Daca doriti sa pregatiti ouale fierte tare, inmuiati-le in apa rece pentru cateva minute inainte de a le fierbe.

Pentru un galbenus mai moale, fierbeti-le timp de aproximativ 3 minute.

Pentru a va asigura ca ouale sunt gatite uniform, acoperiti-le complet cu apa. De asemenea, trebuie sa stiti ca fierberea oualor prea mult timp va face galbenusul sa devina verzui si textura alba de ou va deveni asemanatoare cu guma.

Pentru a face fierberea mai usoara pune ouale fierte in apa rece mai intai.

Alte utilizari ale bicarbonatului de sodiu

O linguriţă cu bicarbonat în apa florilor din vază ajută la menţinerea prospeţimii acestora pe termen lung.

Un recipient mic cu bicarbonat pus înfrigider ajută la absorbţia mirosurilor neplăcute de mâncare.

Un amestec de 2 litri de apă, un sfert de ceaşcă de oţet şi o ceaşcă de bicarbonat de sodiu ajută la înmuierea pensulelor întărite de vopsea. Se pune amestecul pe foc şi se fierb pensulele.

Insecte precum furnicile sau gândacii sunt eliminate dacă se presară bicarbonat de sodiu pe la colţurile casei.

Vasul de toaletă şi cada este mai uşor de curăţat şi capătă miros proaspăt dacă se adaugă bicarbonat de sodiu, se lasă să acţioneze o oră şi apoi se clăteşte.

Mirosul de ţigări este înlăturat dacă în scrumieră se pun câteva linguriţe de bicarbonat de sodiu cu apă.

Grăsimea de pe farfurii, oale, cuptor sau cea întărită din cuptorul cu microunde iese mult mai uşor cu puţin bicarbonat.

Culoarea covoarelor prinde viaţă iar praful din ţesătură dispare dacă presari puţin bicarbonat, freci uşor, laşi să acţioneze o oră şi apoi aspiri.

Resturile de mâncare ori săpun din canalizare pot fi uşor îndepărtate cu bicarbonat. Se pune o ceaşcă de bicarbonat în canalizare, se lasă circa 15 minute să acţioneze şi se toarnă 3-4 litri de apă fiartă.

Mirosurile deranjante ale încălţămintei dispar dacă presari puţin bicarbonat seara şi laşi până dimineaţa.

Piatra depusă pe obiectele sanitare (bateriile de duş sau chiuvetă) dispare dacă freci cu o lavetă şi puţin bicarbonat, apoi clăteşti cu apă rece.

Amestecul de apă şi bicarbonat este eficient şi pentru curăţarea geamurilor şi oglinzilor.

Bicarbonatul în apă fiertă are efect dezinfectant şi poate fi folosit pentru a steriliza biberoanele bebeluşului.

Sursa: andreilaslau.ro

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close