Un roman oferă „unei familii cumsecade” o casă la țară, spre folosință gratuită

Distribuie prietenilor!

Un sibian a decis să ofere spre folosință casa în care a locuit timp de șapte ani, în Blăjel. Bărbatul spune că nu dorește să ia chirie viitorilor locatari, ci doar ca oamenii să fie „cumsecade și să întrețină casa”. 

Mihai Szabo a locuit cu soția și copiii săi timp de aproape un deceniu, într-o casă în apropiere de părinții săi. Atunci când mama sa a decedat, bărbatul a decis că este momentul să se întoarcă în casa părintească, să vadă de tatăl său, în timp ce acesta din urmă avea să aibă grijă de nepoți, cât Mihai și soția sa erau la muncă. Din păcate însă, mutarea a lăsat cealaltă casă goală pentru mai bine de un an, iar sibianul a descoperit că se degradează tot mai mult.

„Când m-am mutat acolo era dezastru, am făcut cât am putut și am stat cu nevasta și cu copiii timp de șapte ani. Acum un an și jumătate, după ce a murit mama, m-am mutat cu familia la tata, ca să stea el cu copiii cât suntem eu și nevasta la muncă”, relatează bărbatul.

Casa pentru care a postat anunț pe internet este veche, dar are potențial, spune Mihai – trebuie doar să fie întreținută. Tocmai de aceea nici nu cere chirie, pentru că vrea ca viitorii locatari să aloce banii pentru propriul confort și pentru a păstra această casă, dragă sufletului său, în stare bună.

„Casa e bătrânească, trebuie un pic zugrăvită, întreținută. Nu vreau bani, doar să se ocupe de ea, să își plătească utilitățile și atât. Casa în care locuim noi acum e chiar lângă, putem să îi ajutăm pe cei care se mută, cu ce mai au nevoie. Îmi doresc doar să fie oameni cumsecade, să nu facă scandal, să rupă, eu sunt bucuros să îi las să stea aici mult și bine. Soră-mea e mutată la Sibiu, are apartament acolo, nu vine niciodată aici, au libertatea să stea cât vor vrea. Banii ce-i dă la chirie, 100-150 de euro, sunt ceva. Mai bine îi bagă în casă. Într-o lună, două și-o pun la punct și apoi plătesc doar taxele”, spune el.

Oamenii care au venit până acum să vadă casa fie nu au dorit să rămână, fie aveau prea multe doleanțe. Mihai explică faptul că nu are mai mult decât atât de oferit și este sigur că atunci când o familie va avea cu adevărat nevoie de un loc să stea, va aprecia acest gest. „Au mai fost niște oameni. Unii spun că le place, altora nu le place casa. Unii mi-au zis că sunt 15 inși într-o odaie, le-am oferit casa asta și apoi mi-au venit cu tot felul de cerințe. Eu vreau să ajut un om care are nevoie, dar asta e ce am de oferit. Cine dorește, cine chiar are nevoie de o locuință, dacă e cumsecade, va primi.”

Cei care doresc să se intereseze de această locuință pot suna la numărul de telefon 0753995175.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *