Un detaşament de soldaţi francezi a fost desfăşurat în Lituania în cadrul unei operaţiuni a NATO

Distribuie prietenilor!

Un detaşament de 300 de soldaţi francezi a fost desfăşurat joi în Lituania în cadrul unei operaţiuni a NATO vizând consolidarea flancului său de est în faţa Rusiei, a anunţat Statul Major francez.

Detaşamentul ‘Lynx’, desfăşurat din martie până în decembrie 2017 la Tapa, în Estonia, a sosit la începutul lunii ianuarie la Rukla, în Lituania, pentru un mandat iniţial de opt luni în cadrul unui batalion german, se arată în comunicat, relatează AFP, citează Agerpres.

Printre echipamentele militare ale detaşamentului francez se numără în special patru tancuri Leclerc şi nouă vehicule blindate de luptă ale infanteriei (VBCI).

NATO a decis, la summitul Alianţei care a avut loc la Varşovia în iulie 2016, să desfăşoare patru batalioane prin rotaţie în ţările baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) şi în Polonia, în contextul temerilor legate de Rusia.

Fiecare dintre cele patru batalioane multinaţionale este alcătuit din circa 1.000 de militari. Marea Britanie conduce batalionul desfăşurat în Estonia, Canada pe cel din Letonia, Germania pe cel din Lituania şi SUA batalionul din Polonia.

Sursa

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *