Un copil de 9 ani aflat în comă a fost externat, deși starea lui era foarte gravă! Spitalul le cere părinților să plătească spitalizarea, deși copilul nu a primit îngrijiri medicale

Distribuie prietenilor!

Anchetă la spitalul din Oradea, unde un copil de 9 ani a fost dat afară, deşi se află în stare foarte gravă. Ministrul Sănătății a cerut explicații conducerii spitalului. Vrea să afle de ce familia a fost pusă să dea bani, iar copilul nu a primit îngrijiri medicale până la finalul tratamentului.

A fost victima unui accident, iar cei din conducerea spitalului susțin că legea îi obligă să le ceară bani părinților pentru spitalizare, pe motiv că accidentul s-ar fi produs din cauza băiatului. Complet eronat, răspunde Casa Națională de Asigurări.

O comisie de 9 medici din spital a decis că băiatul nu mai poate sta internat
Totul a început în toamna anului trecut, în septembrie, când Alex a vrut să traverseze strada ca să ajungă acasă, după școală. Nu era pe trecerea de pietroni. A fost lovit în plin de o mașină și rănit puternic la cap. A fost operat la Spitalul Județean și a stat aproape o lună la terapie intensivă. Apoi, a fost transferat la Pediatrie pentru recuperare. Dar nu a apucat să stea prea mult.

Așa că părinții l-au luat acasă. Mai mult, li s-au pus în brațe facturi de mii de lei pentru tratamentul de până atunci al copilului, potrivit stiri.tvr.ro.

n urmă cu o săptămână, familia l-a dus pe băiat din nou la spital, așa cum îi sfătuise medicul care îl operase după accident. Ar fi avut nevoie de o a doua intervenție, pentru refacerea osului frontal. Numai că au fost dați afară imediat.

Părinții își îngrijesc copilul cât pot ei de bine. O fundație din oraș îi ajută cu pansamente și medicamente. Oamenii le mai aduc mâncare. Și școala unde a învățat Alex a strâns bani pentru el. Dar băiatul are nevoie de mai mult decât atât. Are nevoie de tratament medical și intervenții chirurgicale în spital. Numai că acolo nu îl mai primește nimeni, dacă părinții lui nu plătesc facturile. Copiii nu au nici răspundere penală, nici capacitate de exerciţiu astfel încât să fie responsabili pentru toate faptele lor, potrivit libertatea.ro.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *