Un adevărat tezaur de aur datând din timpul suveranilor Victoria, Eduard al VII-lea și George al V-lea, a fost găsit într-un pian vechi

Distribuie prietenilor!

Tezaurul este alcătuit din 913 monede de aur și a fost descoperit sub tastatura unui pian care a fost recent donat Colegiului Comunitar din Bishop’s Castle, de către o familie din localitatea Shropshire situată în centrul Angliei, care a deținut pianul timp de 30 de ani.
Noul proprietar al pianului, a vrut să-l acordeze și pentru acest lucru a apelat la tehnicianul Martin Backhouse și acesta a găsit sub tastatură monedele de aur.
Descoperirea a fost făcută în luna decembrie a anului trecut.
Povestea descoperirii este foarte interesantă:
Acordorul Martin Backhouse, în varstă de 61 de ani, a găsit sub tastatură, cusute cu grijă niște pungi și a crezut că erau puse acolo pentru a alunga moliile, dar erau grele și așa a început aventura descoperirii a aproape 6 kg de aur.
Un anchetator a preluat cazul și a declarat descoperirea ca fiind o comoară.
Peste 50 de persoane au venit și au revendicat comoara din momentul aflării de existența acesteia.
Tezaurul va trebui să fie evaluat de Comisia de Evaluare a Trezoreriei, dar valoarea nominală a monedelor este de 773 de lire sterline.
În prezent, valoarea comorii este de aproximativ 500.000 de lire sterline.
Proprietarul actual, Colegiului Comunitar din Bishop’s Castle și tehnicianul acordor care a descoperit tezaurul vor împarți doar o recompensă.Vechiul proprietar care a stat cu tezaurul în casă peste 30 de ani, nu are niciun drept și nicio recompensa.
Tezaurul, dupa evaluare va fi expus în mai multe muzee din Anglia.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...