Stiri

ULTIMĂ ORĂ! Avalanșă în Făgăraș. Mai multe persoane aflate pe munte au fost surprinse de zăpadă. Cel puțin doi oameni sunt răniți

Doi turişti au fost îngropaţi de zăpadă în urma unei avalanşe din zona celui de-al patrulea tunel de la cabana capra către Curtea de Argeş. Ei se aflau la aprox 500-600 de metri de şosea, conform România Tv. Este vorba de un cuplu de tineri.

Salvamont Argeş a fost sesizat imediat. La fel şi Jandarmeria care a şi trimis salvatorii în zonă. Se aşteaptă şi sosirea unui elicopter SMURD.

Turiştii se întorceau acasă. La 30-40 de km de barajul Vidraru, potrivit dcnews.ro

”În masivul Făgăraş zona Capra s-a produs o avalanşă. Două persoane dintr-un grup de cca 15 persoane fiind surprinse de alunecarea de zăpadă, suferind afecţiuni medicale. Intervin salvamontiştii din Sibiu şi Argeş şi un elicopter SMURD pentru extragCerea persoanelor accidentate. Salvamontiştii au pregatitaă şi o targă de transport pe zăpadă în situaţia în care recuperarea şi evacuarea celor doi nu se poate face cu elicopterul”, anunță, sâmbătă, Dispeceratul Naţional Salvamont, pe pagina de Facebook.

Salvamontiștii avertizează că temperaturile foarte ridicate de ieri si astazi favorizeaza producerea avalanselor in majoritatea masivelor din tara.

Vom reveni cu detalii

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *