TRUSA DE FRUMUSEȚE PENTRU VARĂ

Distribuie prietenilor!

Vara și iarna sunt timpurile temperaturilor extreme, de aceea trebuie să-ți adaptezi ritualul de îngrijire în funcție de ele. Iată câteva produse atât de necesare în lunile ce vor urma!

Lista ar putea fi mult mai lungă decât ce cuprinde în ceea ce urmează, dar ne-am rezumat doar la acele produse esențiale pentru ca tu să te poți bucura de o vară cu cât mai puține probleme cauzate de soare sau de temperaturile foarte ridicate.

BALSAM DE BUZE

Te-ai obișnuit să-l folosești mai mult iarna, dar e recomandat să nu-ți lipsească nici vara din trusa de cosmetice. Alege un balsam de buze hidratant, care hrănește pielea și previne uscarea sau crăparea acestora. Folosește-l de fiecare dată când simți că ai buzele uscate. De asemenea, îl poți aplica și înainte de ruj. Îl lași să acționeze câteva minute, apoi ștergi surplusul și te dai cu ruj.

CREMĂ HIDRATANTĂ LEJERĂ PENTRU FAȚĂ

În timpul verii, tenul tău nu mai are nevoie de o cremă foarte grasă, din contră, e recomandat să alegi una cu textură lejeră (light). Aplic-o în fiecare dimineață și seara după ce te demachiezi. În cazul în care ai tenul gras caută în farmacii produse dermato-cosmetice cu efect matifiant. Acestea sunt în variante de creme sau geluri, pe care lepoi folosi zilnic. Nu uita nici de cremele de față hidratante cu SPF.

CREMĂ SAU LOȚIUNE PENTRU CORP

Vara, pielea devine mai uscată din cauza contactului cu apa de la duș, din piscină sau de la mare. Și soarele are un efect similar, așa că ai nevoie de un produs de hidratare. Dacă ai pielea foarte uscată, folosește o cremă de corp de două ori pe zi, după duș. Dacă ai pielea normală, poți alege o loțiune de corp care are o textură mai lejeră. Evita în timpul verii produsele puternic parfumate.

SPRAY DE PROTECȚIE PENTRU PĂR

Abia așteptai vara, când părul tău se decolorează rapid și apar suvițe mai deschise. Îți place și cum se aranjează după ce ieși din apa mării,îțti place și să stai să se usuce în razele soarelui. Însă după o perioadă destul de scurtă, vei observa cum începe să se degradeze, să devină aspru, să se rupă la vârfuri. Uită de aceste obiceiuri, dacă vrei un păr sănătos. Încearcă să previi, căci e mai ușor decât să repari. Cel mai simplu este să-ți cumperi un spray de protecție solară pentru păr și te vei bucura de o vară fără griji.

CREMĂ CU FACTOR DE PROTECȚIE SOLARĂ

Este primul produs pe care trebuie să-l treci pe listă. Nu aștepta să ajungi pe plajă pentru a începe să folosești o cremă cu SPF. Ai nevoie de protecție împotriva radiațiilor ultraviolete chiar și când mergi la plimbare sau la serviciu. Recomandat este să alegi creme cu SPF mare, 30 sau 50 +, pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii sau apariția unor boli grave, precum cancerul de piele.

NU UITA DE APA TERMALĂ!

Specialiștii recomandă să avem în geantă apă termală, pe care să o folosim de fiecare dată când dorim să ne împrospătăm tenul, îmbogățită cu minerale și oligoelemente, este ideala dacă ai tenul sensibil cu tendințe să se irite ușor sau să se înroșească. Pulverizează de la 20 de centimetri de față, lasă să acționeze cam 20 de secunde, apoi șterge ușor prin tamponare cu un șervețel.

ALEGE FONTUL DE TEN MATIFIANT

Dacă ai tenul gras sau mixt, vara, după câteva ore de când ai ieșit din casă deja observi că fața lucește și are un aspect inestetic. Dacă te confrunți cu această problemă, soluția este să folosești un fond de ten cu efect matifiant. Acesta are o putere de acoperire mai mare și există, cel mai adesea, în varianta de spumă. Are o textură fina, care favorizează o aplicare ușoara, uniformă, pe toată fața.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *