TRUCURI DE MACHIAJ MAI PUŢIN CUNOSCUTE

Distribuie prietenilor!

Suntem mereu în căutarea acelor trucuri uşor de aplicat şi extrem de eficiente care să ne ajute să nu mai pierdem atât de mult timp în faţa oglinzii şi totuşi să arătăm impecabil indiferent de momentul zilei. Pe unele dintre ele le ştii deja, pe altele le poţi descoperi acum.

FONDUL DE TEN

Conform regulilor machiajului făcut ca la carte, fondul de ten se aplică abia după ce ai folosit în prealabil o cremă hidratantă sau un primer și ai așteptat câteva minute să intre în piele. În viața de zi cu zi, dacă ai un program aglomerat, îți trebuie soluții rapide, iar una dintre acestea spune că este suficient să amesteci cantitatea de fond de ten cu un sirop de gel de Aloe Vera și apoi să aplici produsul pe piele. Aceasta va fi hidratată instant, iar fondul de ten se va întinde și va pătrunde în piele mult mai repede.

CONTURARE ȘI LUMINARE

Când în trusa de cosmetice nu încap toate produsele de machiaj, alege-le pe cele mai importante. Spre exemplu, nu ar trebui să îți lipsească o minipaletă de farduri în două culori, una mai închisă și una mai deschisă, preferabil marouri. Folosește fardul maro fără irizații sau sidef pentru evidențierea pomeților și un fard deschis, sidefat, pentru a înlocui iluminatorul.

DIN LUCIOS, MAT?

Este vorba despre rujuri, bineînțeles. Este posibil să ai multe rujuri strălucitoare, însă niciunul mat. De ce ai folosi ruj mat? Pentru că este mult mai elegant și mai rezistent decât unul strălucitor, hidratant. E drept însă că aplicarea lui poate fi mai dificilă, dacă buzele nu sunt perfect hidratate înainte de folosirea rujului. Așadar, pentru a transforma un ruj lucios într-unul mat, vei folosi o cantitate mică de pudră translucidă sau pudră compactă mată, pe care o vei aplica peste ruj, cu mișcări ușoare de tapotare. Este un truc simplu care prelungește și rezistența rujului.

BUZE OMBRE

Și tot la capitolul buze se recomandă un alt truc, pentru ca rujul tău să pară o combinație inedită de nuanțe. Ai nevoie de culoarea preferată de ruj și un creion alb de ochi. Conturează și umple centrul buzelor cu creionul alb. Aplică rujul pe toată suprafața buzelor, apoi tapotează puțin cu degetul pentru a îmbina culorile.

BALSAM DE BUZE PENTRU SPRÂNCENE REBELE

Când vrei să disciplinezi sprâncenele, folosește un balsam de buze simplu, fără mentol sau culoare, astfel încât să poată înlocui gelul de sprâncene. Aplică puțin balsam, cu un bețisor sau o pensulă, aranjează firele de păr și apoi aplică fard de sprâncene pentru a le contura. Fardul se fixează mai bine și rezistă.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *