Home / Retete / TORT DIPLOMAT CU PIȘCOTURI, FĂRĂ COACERE! PREPARARE RAPIDĂ ȘI UN GUST ABSOLUT DIVIN!

TORT DIPLOMAT CU PIȘCOTURI, FĂRĂ COACERE! PREPARARE RAPIDĂ ȘI UN GUST ABSOLUT DIVIN!

Tortul diplomat este delicios, il stim din copilarie si de fiecare data cand il mancam simtit o mare placere si bucurie. Pentru ca torturile din comert pot avea multi aditivi, cel mai sanatos este sa il preparam acasa, cu fructe proaspete si ingrediente cunoscute de noi. Astazi iti prezentam o reteta de tort diplomat cu piscoturi, sarlota si fructe, o bunatate!

Ingrediente:un pachet piscoturi(400g), fructe(mandarine,kiwi,ananas), 400-500ml frisca lichida sau 2 cutii de smantana pentru frisca.
Crema:4 galbenusuri, 150-200g zahar, 50-60g amidon, 500 ml lapte, vanilie, un plic gelatina si un plic intaritor pt frisca.
Sirop: 250 ml apa, 150 grame zahar

Mod de preparare :
Crema: punem laptele la fiert. Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin ca o crema,apoi adaugam amidonul si coaja rasa de la o lamaie (eu am pus portocala). Dupa ce laptele a dat intr-un clocot,tragem vasul deoparte si lasam sa se racoreasca putin.
Peste galbenusiurile batute adaugam putin cate putin lapte amestecand continuu.Turnam compozitia in vasul in care am fiert laptele si punem pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase bine crema si o punem la racit.Gelatina o preparam conform instructiunilor de pe plic si o adaugam in crema.Intr-un vas batem frisca foarte bine si o dam la frigider. Dupa ce crema si frisca s-au racit le amestecam si mai mixam putin,apoi dam din nou la rlasam la rece.
Sirop:amestecam apa cu zaharul si aromele si dam la foc pana se topeste zaharul si apoi lasam sa se raceasca.

Preparare și asamblare:
Avem nevoie de o oala mai mare cu pereti inalti cat piscoturile pe care o tapetam cu folie alimentara atat pe fund cat si pe pereti. In fundul vasului ornam cu fructe(aceasta va fi partea de sus a tortului)
Luam fiecare piscot si il scufundam in sirop(atentie sa nu lasati mult k se sfarama) si tapetam pereti vasului asezan piscoturilr in picioare unele langa altele. Peste fructe turnam 1/2 din crema si apoi punem un strat de oiscoturi inmuiate. Peste piscoturi turnam si restul cremei si acoperim cu alt strat de piscoturi(acesta va fi partea de jos).
Acoperim vasul si il dam la rece(ideal este sa-l faceti seara si sa-l lasati pana a doua zi sa se raceasca bine. A doua zi puneti deasupra oalei un platou si apoi rasturnati printr-o miscare brusca tortul. Daca doriti puteti sa-l mai ornati cu frisca si fructe.

Sursa: likeachef.biz

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close