Super veste de la ANAF pentru românii cu datorii! Se șterg datoriile! Uite dacă te numeri printre beneficiari

Distribuie prietenilor!

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat că șterge o serie de datorii aflate la sold la finalul anului 2017.
Astfel, toate datoriile mai mici de 40 de lei, pe care contribuabilii erau obligați să le achite ANAF, vor fi eliminate din data de 7 ianuarie 2018 și nu vor mai figura în evidențele Fiscului, transmite antena3.ro.

Potrivit art. 266 din Codul de procedură fiscală şi a Ordinului ANAF nr. 3.497/2015, creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului precedent, mai mici de 40 de lei, se scad din evidenţele fiscale în primele şapte zile ale anului în curs.

Cu alte cuvinte, datoriile de până în 40 de lei, înregistrate la finele lui 2017 trebuie scăzute din evidenţele fiscale ale contribuabililor până pe 7 ianuarie 2018.

Plafonul de 40 de lei a fost introdus, potrivit Codului de procedură fiscală, cu scopul de a a evita situaţiile în care cheltuielile de executare, exclusiv cele privind comunicarea prin poştă, să fie mai mari decât creanţele fiscale supuse executării silite, scrie sursazilei.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *