Suma imensa trimisa in tara de romanii din strainatate! Locul trei, dupa rusi si ucraineni!

Distribuie prietenilor!

Dupa trei ani de declin consecutiv, remitentele trimise catre Europa si Asia Centrala (ECA) au crescut cu 20,9% anul trecut, potrivit unui raport publicat de Banca Mondiala (BM).

Cele mai mari transferuri de bani in regiune au fost catre Rusia (8 miliarde de dolari), Ucraina (7,9 miliarde de dolari) si Romania (4,9 miliarde de dolari), scrie AFP, preluata de Agerpres.

Cresterea remitentelor s-a datorat aprecierii euro si a rublei fata de dolar, avansului economic solid si perspectivelor de angajare in tarile in care lucreaza cei care trimit bani in Europa si Asia Centrala, se arata in raport.

Perspectivele pentru 2018 – 2019 sunt pozitive, dar cresterea nivelului remitentelor ar urma sa fie moderata, in urma stabilizarii cresterii PIB-ului in zona euro, Rusia si Kazahstan. Cursul de schimb rubla – dolar ramane un factor crucial, care influenteaza perspectiva, apreciaza BM.

Anul trecut, cei 266 de milioane de migranti au trimis catre tarile emergente si in curs de dezvoltare o suma record: 466 de miliarde de dolari, dupa trei ani de declin, datorita accelerarii cresterii economiei globale, se arata in raport. Pentru acest an se previzioneaza tot o suma record: 485 de miliarde de dolari.

Anul trecut, cele mai mari cresteri ale remitentelor s-au inregistrat in Europa si Asia Centrala (21%) si Africa sub-sahariana (11%).

„Redresarea generala a remitentelor este mai buna decat ne-am asteptat. Ea este condusa de avansul mai solid din UE, Rusia si SUA, de pretul mai ridicat al titeiului si de aprecierea euro si a rublei”, apreciaza BM.

Tarile cu cele mai mari transferuri de bani in 2017 au fost India (69 miliarde de dolari), China (64 miliarde de dolari), Filipine (33 miliarde de dolari), Mexic (31 miliarde de dolari), Nigeria (22 miliarde de dolari) si Egipt (20 miliarde de dolari).

Cele mai mari iesiri au fost din SUA (67 miliarde de dolari) si Arabia Saudita (38 miliarde de dolari).

Sursa

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *