STUDIU: mintea funcționează după ce corpul moare!

Distribuie prietenilor!

Moartea tocmai a devenit și mai înfricoșătoare pentru „muritori” după ce oamenii de știință au dezvăluit că oamenii sunt conștienți că sunt morți, deoarece conștiința lor continuă să funcționeze după ce corpul a încetat să mai arate semne de viață.
Asta înseamnă că, teoretic, cineva poate chiar să audă moartea proprie, anunțată de medici. Afirmația a fost făcută de Dr. Sam Parnia, directorul de cercetare critică și de resuscitare la NYU Langone School of Medicine din New York City. El și echipa sa au analizat persoanele care au suferit un stop cardiac, care au murit din punct de vedere tehnic, dar au fost ulterior resuscitate. Este cel mai mare studiu de acest gen realizat vreodată.

Unii dintre cei „reînviați” spun că au fost complet conștienți de discuții și de lucrurile care se petreceau în jurul lor, chiar și după ce au fost declarați morți. Aceste relatări au fost apoi verificate de personalul medical și de asistenții medicali care erau prezenți la acea dată. Moartea este definită ca punctul în care inima nu mai bate și fluxul sanguin către creier este întrerupt.

Dr. Sam Parnia a spus: „Din punct de vedere tehnic, așa vei obține timpul morții – totul se bazează pe momentul în care inima se oprește. „Odată ce se întâmplă acest lucru, sângele nu mai circulă în creier, ceea ce înseamnă că funcția creierului se oprește aproape instantaneu.

Cu toate acestea, există dovezi care sugerează că există o izbucnire a energiei creierului pe măsura ce cineva moare. În 2013, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au analizat semnalele electrice din interiorul creierului a nouă șobolani anesteziați având un atac de cord indus. Au văzut modele de activitate care sunt legate de o „stare hiper-alertă” în perioada scurtă după moartea clinică.

Dr. Parnia a spus: „În același mod în care un grup de cercetători ar putea studia natura calitativă a experienței umane a „dragostei”, de exemplu, încercăm să înțelegem trăirile exacte pe care le întâmpină oamenii atunci când trec prin moarte, pentru ca înțelegerea ei va reflecta experiența universala pe care o vom avea toți când vom muri“.

Sursa: caplimpede.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *