Specialistii au explicat secretul miscarilor imposibile ale lui Michael Jackson din Smooth Criminal

Distribuie prietenilor!

Faimoasa mișcare a lui Michael Jackson din videoclipul „Smooth Criminal” a fascinat multă lume care a încercat să-l imite pe starul pop. O echipă de neurochirurgi îți explică acum fenomenul și nu – Michael nu avea nevoie de fire pentru a face figura.

Toată nebunia a început în anul 1987, atunci când Michael Jackson se apleca din glezne la un unghi de 45 de grade, iar asta se întâmpla în timp ce își ținea corpul drept.

„Cu toate că ne place să credem că Michael Jackson a reușit să sfideze legile fizicii, mișcarea a fost realizată cu ajutorul unui instrument special”, au declarat cercetătorii.

Chiar și cu încălțămintea special concepută și suportul necesar mișcarea este incredibil de greu de realizat. Echipa a precizat că dansatorii care fac performanță ajung să se aplece la cel mult 25-30 de grade în față.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că presiunea cădea mai mult pe călcâiul lui Ahile decât pe mușchii coloanei vertebrale și, împreună cu pantofii speciali, Michael reușea să ne dea pe spate cu populara mișcare.

„Truc sau nu, noi forme de dans inspirate de Michael Jackson au început să ne provoace și să vrem să înțelegem mai multe despre leziunile coloanei vertebrale”, au mai precizat neurochirurgii.

Sursa: playtech.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *