Șpaga, boală a românului greu de tratat? Paznic de spital din Capitală, filmat în timp ce le cere bani pacienților cu urgențe

Distribuie prietenilor!

Potrivit informațiilor furnizate de Stirileprotv.ro, are loc o anchetă la Spitalul Municipal de Urgență din București. Un agent de pază al unității sanitare a fost înregistrat în timp ce le sugera pacienților să îl plătească dacă vor să îi ajute să treacă mai repede de triaj și să ajungă la camera de gardă.

Cazul a ajuns în atenția conducerii spitalului, care a anunțat că triajul este făcut doar de cadre medicale și a început verificările. În plus, responsabilii susțin că este vorba despre un caz singular.

În noaptea de duminică spre luni, bărbatul a abordat în mod repetat cel puţin un pacient şi pe însoţitorul acestuia. Le-a spus că îi poate ajuta să treacă de triaj înaintea altor pacienţi care aşteptau la rând şi că ulterior poate afla informaţii de la medici.

Discuție surprinsă cu camera ascunsă:
– Frate, să-mi dea şi mie ceva…
– Ai vorbit cu doctorul?
– Aşteaptă acolo ca să te vadă, să te ia la triaj. Că am vorbit cu colegul, că dacă stai pe aici intră lumea în funcţiune.
– E urgență, trebuie să intre direct.

Fără să-i înregistreze oficial foaia de triaj şi să anunţe cazul, paznicul l-a făcut să aştepte circa 20 de minute pe pacientul care acuza o fractură de antebraţ. Asta în timp ce îl asigură pe pacient că “rezolvă” atât cu colegul său cât şi cu un doctor – totul pentru binele pacientului, care abia mai rezista de durere. Individul a încercat chiar să-i demonstreze că are trecere la medici şi a chemat un cadru medical să-l examineze pe pacient în curtea spitalului. Medicul a înţeles rapid că paznicul nu a procedat corect.

Discuție surprinsă cu camera ascunsă:

– Fă-ţi foaie… de ce nu-ţi faci foaie?
– Păi nu am ştiut.
– Îl duceam acum să-şi facă foaia, dar era altcineva.
– Du-te cu el la triaj că-i fac eu foaie şi o să-i facă pe majore 2.

Folosind des expresia „ne putem înţelege” paznicul i-a sugerat unui alt aparţinător că poate să-i ofere informaţii depsre un alt pacient în schimbul unei recompense materiale.

“Deci am ajuns la spitalul Universitar pentru un cunoscut care păţise ceva aseară. La intrare nu m-au lăsat să intru paznicii, nu m-au lăsat să obţin nici o informaţie despre el, iar după vreo două minute, unul dintre ei m-a chemat să stau lângă el pe bancă şi mi-a spus că ne putem înţelege să se ducă el să obţină informaţii pentru mine. În acel moment i-am spus că nu mă interesează şi am plecat. I-am spus că nu dau bani pentru ceva ce ar trebui să obţin gratuit. A tot insistat pe «ne înţelegem noi»”, a declarat o rudă a unui pacient.

Luni, la prânz, cel puţin 7 persoane aşteptau laolaltă cu rudele altor pacienţi să intre la Camera de Gardă a Spitalului Universitar.

Contactaţi de ŞTIRILE PROTV, cei de la Spitalul Universitar de Urgență București au transmis că: ”În Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar de Urgență București triajul epidemiologic și medical este făcut de un asistent medical instruit în acest sens, în colaborare cu un medic din UPU.”

Realitatea din teren este însă altă. Paznicii sunt de fapt cei care efectuează un prim triaj, fără să intuiască urgențele fiecăruia.

Cât despre triajul pe bani, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a transmis ferm că este vorba despre un caz singular şi că instituţia nu s-a mai confruntat până acum cu astfel de situaţii neplăcute, spun ei. Aceştia au transmis că vor lua măsurile necesare şi ca la nivelul spitalului a fost declanşată o anchetă internă.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *