Situație de criză la spitalul de boli infecțioase Matei Balș, din Capitală! Nu sunt medici de terapie intensivă, iar cazurile grave sunt trimise la alte unități sanitare

Distribuie prietenilor!

Criză la cel mai mare spital de boli infecțioase din țară. Nu sunt medici de terapie intensivă, iar cazurile grave sunt trimise la alte unități sanitare.

Singurii doi specialiști ai spitalului au intrat în concediu. În doar patru zile, la camera de gardă a Institutului Matei Balş s-au prezentat peste nouă sute de pacienţi cu simptome de gripă, angină, varicelă sau scarlatină, potrivit stirileprotv.ro

Deși posturile pentru terapie intensivă au fost scoase la concurs de anul trecut, nu s-a prezentat nimeni.

Medicii specialiști în anestezie și terapie intensivă sunt extrem de importanți pentru un spital. Ei monitorizează funcțiile vitale ale pacienților și se ocupă de resuscitarea lor.

Tocmai acești specialiști lipsesc de la cel mai mare spital de boli infecțioase din România.

Criza de medici de la secția ATI a început în perioada Crăciunului. De atunci, cazurile grave sunt trimise la alte spitale cu secții de terapie intensivă. Neputința statului de a păstra medici în țară se revarsă asupra celor aflați deja în suferință. Bolnavii nu mai găsesc în spitale medicamente și condiții decente și, mai nou, nici doctori.

Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății: “Instituția a scos la concurs 4 posturi de medici cu specialitate terapie intensivă, din păcate nu s-a prezentat nimeni. Vom relua concursul la Matei Balș în perioada următoare și noi îi vom sprijini să-și completeze personalul medical, astfel încât să funcționeze la capacitate optimă.”

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *