SINCERITATEA ÎN CUPLU. ABSOLUT NECESARĂ SAU DĂUNĂTOARE?

Distribuie prietenilor!

Nu există reguli bine definite în ce privește sinceritatea în cuplu. Povestea că trebuie să-i spui orice pentru că o relație se bazează pe sinceritatea absolută rămâne o poveste. Există lucruri pe care mai bine i le spui, dar altele care mai degrabă rămân secretul tău.

DEPINDE DE SITUAȚIE

Un criteriu ar putea fi cât de mult crezi că îl afectează informația. Dacă este vorba despre ceva important pentru tine, dar care nu îl afectează atât de mult pe el, ai putea să nu-i spui sau să amâni menționarea acelui fapt, până când relația este consolidată și apare un prilej favorabil. Dacă este vorba de o problemă care vă afectează pe amândoi, omiterea nu este o soluție. Contează totuși,forma și timpul în care i-o comunici. Găsește un moment favorabil, în care este bine dispus și atenția nu îi este distrasă de altceva. Poți începe discuția cu laude, remarci pozitive și apoi să treci la ceea ce l-ar putea deranja.

NU-I SPUNE TOATE SECRETELE TALE

Există unele lucruri care nu îl afectează mult, dar odată evaluate pot duce la certuri și discuții nesfârșite. Nu-i spune toate secretele despre familia ta sau despre tine care nu îl privesc și ar putea fi trecute cu vederea. O altă problemă este să povestești prea mult despre foștii prieteni. Nu poți să-i spui că nu ai avut pe nimeni, dacă nu este adevărat, dar nu este deloc necesar să intri în amănunte despre iubiții pe care i-ai avut. Nu vei face decât să trezești gelozii și suspiciuni inutile. Totuși, nu poți trece cu vederea detalii care îl implică și pe partener. Este mai bine să fie dezvăluite într-un moment convenabil, din proprie inițiativă, decât să fie aflate de la alții.

ÎI SPUI DACĂ L-AI ÎNȘELAT?

Există și anumite probleme spinoase, când nu știi dacă e mai bun adevărul sau mai bine taci. De exemplu, dacă l-ai înșelat. Îi spui sau nu? Dacă nu vrei să-l părăsești, ar fi bine să-ți clarifici față de tine însăți anumite lucruri, mai ales de ce vrei să rămâi cu el. Dacă l-ai înșelat înseamnă că există frustrări și nemulțumiri. Vezi care sunt acestea și dacă există o soluție pentru ele. Dacă actuala relație este mulțumitoare și ți-ai înșelat partenerul din motive care nu țin de el, poți alege să nu-i spui, dar trebuie să-ți asumi consecințele, în cazul în care el poate afla de la altcineva. Urmările pot fi mai grave decât par la prima vedere, în functie de tipologia bărbatului. Dacă înșelatul a fost o consecință a conflictelor, frustrărilor și neîmplinirilor, atunci ar fi util să discuți asta cu partenerul. Situația nu se va îmbunătăți de la sine. Mai devreme sau mai târziu, se va ajunge la dezastru.

CONSOLIDAȚI-VĂ RELAȚIA

Daca nu l-ai înșelat, dar ai vrea să o faci, gândește-te dacă ai tot ce îți trebuie în actuala relație. Ești atrasă pasager de cineva, lucru care se întâmplă în mod frecvent sau simți că te îndrăgostești de un alt bărbat? Există mai multe limbaje ale iubirii și atunci înseamnă că pe anumite canale de comunicare și legătura cu actualul partener este deficitară. De aceea, simți că poate ar fi mai bine cu altcineva. Trebuie să discutați sincer problemele dintre voi. Încercați să găsiți soluții împreună. Cel mai important este să vă înțelegeți cât mai bine și să vă consolidați căsnicia.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *