Home / Retete / SFECLA ROȘIE, MAI DULCE CA MIEREA

SFECLA ROȘIE, MAI DULCE CA MIEREA

Nu chiar cea de azi, dar foarte asemănătoare, sfecla roșie este folosită încă din Antichitate în gastronomie, fiind socotită aliment de bază.

Publicitate:

În Imperiul Roman, sfecla roșie era considerată aliment de lux. De aceea, unele popoare cucerite erau obligate să plătească tribut (și) în căpățână de sfeclă.

1-2 pahare de suc de sfeclă consumat în fiecare zi pare să aibă un efect semificativ asupra îmbunătățirii calității sângelui și a circulației.

SALATĂ CU SFECLĂ ÎN STRATURI

O salată inspirată din celebra salată Olivier este la mare preț în Rusia, dar și în alte țări slave precum Ucraina sau Polonia. Straturi de legume fierte, cu maioneză între ele sau în stratul de bază. Acesta din urmă este un amestec de sos (maioneză cu muștar), bucățele de pește și castraveciori acri tocați foarte mărunt. Salata este absolut minunată.

Publicitate:

PE TAVĂ DE ARGINT

Așa spune legenda că grecii i-ar fi adus ofrandă lui Apollo: sfecle pe tavă de argint. Înca din secolul al VIII-lea î.H., grecii și locuitorii Siciliei foloseau rădăcina roșie în mâncare, dar și ca tratament împotriva stărilor proaste, în convalescență. Astăzi, sflecla este la mare preț în bucătăria rusească (celebrul borș de sfeclă și multe salate), dar și în cea australiană (se folosește în compoziția hamburgerilor), cea indiană (tocată și fiartă, ca garnitură) sau în sudul Americii de Nord (garnitură tradițională din sfleclă murată). La noi, salata de sfeclă coaptă cu hrean este un fel de must-have iarna.

Publicitate:
Loading...

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close