SFATURI DE LA SPECIALISTI PENTRU SPRÂNCENE DE NOTA 10

Distribuie prietenilor!

Doar un procent din populația feminină are parte de sprâncene frumoase de la natură, 99% fiind nevoite să pună la treabă penseta. Dă formă sprâncenelor ținând cont de sfaturile specialiștilor!

Nu orice cosmeticiană care epilează sau face tratamente cosmetice știe să și penseze. Alege-ți cu grijă cosmeticiana atunci când vrei să apelezi la ajutorul ei!

Subțierea lor trebuie făcută cu mare grijă, pentru că firele de păr pot să nu mai crească și vom fi nevoite să le corectam cu ajutorul fardurilor. Este și motivul pentru care e bine să ții cont de ce spun cei care se pricep. E greu să-ți definești sprâncenele acasă, dar nu imposibil. Specialiștii ne sfătuiesc să aplelăm la un profesionist care va ține cont de toate trăsăturile feței și va armoniza forma sprâncenei cu ele. Uneori ne plac sprâncenele drepte sau arcuite, dar vom constata că nu ne stă bine cu o astfel de formă. Găsește un profesionist care să le stilizeze și apoi poți întreține ușor forma smulgând firele în plus. Dacă ești însă curajoasă și vrei să devii propriul tău stilist, iată ce să ai în vedere.

IMPORTANȚA FORMEI SPRÂNCENELOR

Dacă părul tuns nu e tocmai adecvat trăsăturilor poate fi coafat și astfel cosmetizăm neajunsul, cu sprâncenele pensate greșit vom pătimi mai mult. Ele dau o nota feței și încadrează perfect ochii, iar dacă nu au forma corectă, știrbesc frumusețea trăsăturilor.

ALEGE ÎNTOTDEAUNA PENSETA

Chiar dacă ceara este acum utilizată în multe dintre cabinetele cosmetice, puține persoane folosesc produsele potrivite care să nu agreseze pielea sensibilă din jurul ochilor. Contează foarte mult și temperatura la care este aplicată. Pielea este subțire și sensibilă, iar tragerea pielii și căldura o pot irita și lăsa. Filetarea cu ață sau pensarea sunt cu siguranță opțiuni mult mai sigure pentru îndepărtarea firelor ce ies din contur. În plus, este și mai sigur că vei îndepărta firele dorite și nu pe cele învecinate.

FOLOSEȘTE O OGLINDĂ CARE MĂREȘTE

Îți va fi mult mai ușor să alegi exact firele în plus și să nu agațe altele care fac parte din formă sau din volum. Smulge pe rând, fir cu fir, și niciodată la grămadă. Să nu te miri dacă una din sprâncene va crește mai mult, e absolut normal.

LA CÂT TIMP AVEM NEVOIE DE UN NOU PENSAT

Firele de păr cresc în trei cicluri și nu toate apar în același timp. Specialiștii recomandă o pensare la trei săptămâni și ne sfătuiesc să ne abținem să ne pensăm firele crescute între timp pentru că vom fi tentate să pensăm mai mult decât se cuvine. Ca să camuflăm însă rapid firele inestetice crescute alandala, poți folosi un fard corector, pe care îl fixezi cu puțina pudră.

ALEGE PENSETA POTRIVITĂ

Inveștete într-o pensetă cu vârful în unghii. Aceste pensete prind cel mai ușor firele și eviți ciupirea pielii.

ALEGE ZIUA POTRIVITĂ

Dacă suntem în perioada de ciclu menstrual sau cu o zi înainte ori după o zi, această operațiune ar putea deveni extrem de dureroasă. Daca poți, amână pensatul cu o zi ori două sau aplică puțina gheață învelită în tifon pentru un minut pe zona ce urmează a fi pensată.

TEHNICA E ESENȚIALĂ

Întotdeauna începe pensarea de la interior spre exterior și asigură-te că pielea este bine întinsă, pentru a trage cu ușurință firul de păr.

FORMA FEȚEI DICTEAZĂ

Când stabilești grosimea sprâncenei, ține cont de volumul feței: grosimea ei se armonizează cu mărimea feței. Niciodată o față mica nu trebuie să aibă parte de sprâncene groase și nici o față mare de sprâncene subțiri. Partea de jos a sprâncenei trebuie stabilită de distanța dintre pleoapa mobilă și arcadă, în care ar trebui să încapă fix un ochi de-al tău. Măsurători se fac în funcție de cât de lat este nasul. Dacă nasul este mare sau cu aripi largi, măsurarea va începe din colțul aripii. Stabilește lungimea unind colțul nasului cu colțul intern al ochiului și vei determina baza sprâncenei, adică de unde începe. Iar pentru a stabili care este punctul cel mai înalt, unește aripa nasului cu mijlocul irisului. Sprânceana trebuie să se termine în punctul determinat de linia care unește colțul nasului cu colțul extern al ochiului. Dacă ai fața rotundă sau ovală, atunci sprâncenele trebuie arcuite ușor spre coadă. Fața pătrată impune o formă foarte puțin arcuită și cu volum.

CREIONAREA SPRÂNCENELOR

Se vor folosi o pensulă foarte subțire în unghi și un fard rezistent, care se va aplica prin ștampilare, pentru a imita firele de păr. Dacă folosești un creion, acesta trebuie să fie bine ascuțit și, la fel, se vor trasa linii scurte, ca și cum ar fi fire naturale de păr. Baza sprâncenei trebuie întotdeauna lăsată liberă sau mai puțin conturată, pentru că așa cresc sprâncenele în mod natural. Alege întotdeauna o culoare cât mai apropiată de cea naturală chiar și atunci când le vopsești. Sprâncenele prea închise aspresc trăsăturile și atrag atenția asupra lor, lăsând în umbră restul feței.

STIMULEAZĂ CREȘTEREA

Ciupiturile, dar și masajul sprâncenei cu ulei de argan și vitamina A te vor ajuta să faci firele de păr să crească și astfel să umpli golurile, pe care altfel le poți acoperi doar cu un fard.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *