Românii, campioni la consumul de pâine cu clor sau acetonă. Dr. Adina Alberts: 100 kg de pâine „otrăvită” consumă un român, anual!

Distribuie prietenilor!

Nu mai puţin de 100 de kg de pâine care conţine substanţe extrem de periculoase precum clorul, acetona sau peroxidul de benzoil consumă anual un român, anunţă Dr. Adina Alberts.

Românii sunt cei mai mari consumatori de pâine din Europa, consumând aproape o pâine pe zi. Și, mai multe de o tremie din această pâine este făcută din materie primă “îmbogățită” cu aditivi, emulgatori, acidifianți și agenți de înălbire precum Clorul, Peroxidul de acetonă sau Peroxid de benzoil. O bombă chimică fără doar și poate! De departe cea mai surprinzătoare substanță care se găsește în pâinea de zi cu zi este Azodicarbonamida, cunoscută și ca ADA, ADCA sau azoformamidă. Despre ADA e bine să știți că este un compus chimic de culoare galbenă, un praf inodor. I se mai spune „substanță chimică tip covoraș de yoga” (lb En. Yoga Mat) datorită utilizării sale pe scară largă în materialele plastice spumate. ADA este cel mai utilizat agent de maturizare al făinei de grâu și are rol de creștere a volumului și de îmbunătățire a texturii miezului. Cu cât făina de grâu este de o calitate mai redusă, cu atât este nevoie de ADA în cantitate mai mare pentru a obține o pâine pufoasă, crescută, aspectuoasă”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Ea afirmă că toxicitatea pâinii creşte dacă este prijită din cauza substanţelor pe care le conţine: “Despre ADA mai trebuie să știți că: se introduce în făină chiar de la moară; este adăugată în cantități mai mari la produsele de panificație congelate; acest adaos în pâine determină apariția ETIL CARBAMATULUI, o substanță cancerigenă care se găsește în cantități proporțional mai mari cu cât s-a adăugat mai mult ADA. Toxicitatea acestuia crește și mai mult dacă pâinea este prăjită”.

Legea permite ca făina să aibă în compoziţie substanţe deosebit de periculoase precum clor sau acid ascorbic.

Vă mirați cum de producătorii de panificație care otrăvesc cel mai sfânt aliment sunt încă liberi să umple piața cu pâine cu aditivi? Asta pentru că legea PERMITE! Iată ce spune legea: Normele privind folosirea agenţilor de maturizare şi de albire prevăd următoarele: orice făină, ÎN AFARĂ DE CEA INTEGRALĂ, poate conţine una sau mai multe din substanţele următoare: acid ascorbic, bromat de potasiu, persulfat de amoniu, persulfat de potasiu, fosfat monocalcic, dioxid de clor (cu conţinut volumic de maxim 20 % clor), azodicarbonamidă, peroxid de acetonă; orice făină, ÎN AFARĂ DE CEA INTEGRALĂ, poate conţine peroxid de benzoil; orice făină, ÎN AFARĂ DE CEA INTEGRALĂ, destinată preparării biscuiţilor şi produselor de patiserie poate conţine clor. Astfel că atât timp cât legea permite asemenea toxine în compoziția pâinii din comerț, dacă vrem să rămânem sănătoși, nu ne rămâne decât să ne cumpărăm făină organică și să ne preparăm pâinea în casă”, a mai scris dr. Adina Alberts.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *