România a fost admisă pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină

Distribuie prietenilor!

Pe pagina sa de socializare, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a anunțat că marți, România a fost admisă pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină și urmează ca joi în plenul World Organization for Animal Health (OIE), să primească diploma de certificare.
Ce înseamnă admiterea României pe lista oficială a statelor libere de pestă porcină? Înseamnă, potrivit lui Dragnea, că: Astfel, după mai bine de zece ani, a fost înlăturată principala barieră privind exportul de carne de porc din #România!
Președintele Camerei Deputaților a mai scris: Având în vedere că în scurt timp devine operabil și Programul „Carne de porc din fermele românești”, țara noastră are toate șansele să revină în forță pe piețele internaționale, după ce ani la rând importurile la acest produs au fost de 10 ori mai mari decât exporturile. State precum Japonia, SUA, Canada sau Mexic și-au manifestat deja intenția de a începe negocierile bilaterale.

Postarea de pe pagina de socializare a lui Liviu Dragnea s-a încheiat cu o mențiune specială adresată președintelui ANSVSA: Este o realizare uriașă și apreciez efortul depus de Geronimo Brănescu, președintele ANSVSA, care a pledat cauza României în față forului internațional!
Ceea ce s-a reușit și ceea ce urmează să se facă în domeniul exportului de carne de porc din România este un mare pas înainte în ceea ce privește viitorul pe care îl va avea comercializarea cărnii de porc din fermele românești.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...