Revoluţia fiscală loveşte şi în viitorii părinţi! Mii de femei care aşteaptă un bebeluş riscă să piardă din indemnizaţii

Distribuie prietenilor!

Mii de femei care aşteaptă un bebeluş s-ar putea trezi cu indemnizaţiile de creştere a copilului diminuate. Scăderea apare din cauza trecerii contribuţiilor sociale de la angajator, la angajat.

Sunt în pericol cei care nu au contractele modificate cu acte adiţionale şi înregistrate în Revisal. Şi atenţie, sunt peste două milioane şi jumătate de angajaţi în această situaţie, potrivit a1.ro

Viitorii părinţi, ale căror contracte de muncă nu au fost modificate, riscă să piardă sute de lei lunar din indemnizaţia de creştere a copilului, avertizează analiştii. Vorbim de acei salariaţi la care angajatorul nu a făcut transferul, a păstrat acelaşi salariu brut, iar netul din mână este mai mic.

Concret, un angajat care a avut un salariu brut de 4.000 de lei, anul trecut, a virat la stat peste 1.000 de lei contribuţii sociale. La această sumă, indemnizaţia de creştere a copilului este puţin peste 2.000 mii de lei.

La această sumă, indemnizaţia de creştere a copilului este puţin peste 2.000 mii de lei. Dacă trecerea contribuţiilor nu a fost înregistrată de angajator, atunci brutul rămâne 4.000 de lei şi în 2018. Doar că taxele ajung la 45%, adică peste 1.600 de lei, iar netul se micşorează, astfel, la 2.340 de lei. Aşa se face că viitoarea mamă va pierde aproape 400 de lei din indemnizaţie.

“Este foarte important pentru cei care urmează sa devină părinti să verifice că într-adevar aceasta conversie s-a făcut de către angajaror și ca sunt protejati de aceasta problema de calcul care ar putea apărea o data ce-si depun dosarul”, avertizează consultanții fiscali.

Până acum, doar jumătate dintre cele peste 5 milioane de contracte de muncă au fost modificate şi înregistrate în REVISAL, potrivit Ministerului Muncii. Angajatorii au termen să le modifice şi pe restul de peste două milioane până pe 31 martie.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *