Home / Retete / REȚETA ZILEI: Clătite cu flori de salcâm

REȚETA ZILEI: Clătite cu flori de salcâm

Un desert cu aroma de primavara care aduce cu sine beneficiile florilor de salcam.

Ai nevoie de: 3 oua mari; 500 ml lapte; 2 linguri zahar brun; 200-250 g faina alba, sau integrala; 2 linguri ulei de floarea soarelui; un praf de sare;flori de salcam proaspat culese (cat de multe doriti).

Intr-un castron bateti ouale cu zaharul si un praf de sare. Se adauga faina cernuta putin cate putin si se amesteca cu telul, avand grija sa nu se formeze cocoloase.

Cand compozitia se ingroasa incepeti sa adaugati putin cate putin din lapte si ulei, pana cand adaugati toata cantitatea. Puteti adapta grosimea aluatului in functie de cat de subtiri vreti sa fie clatitele. Daca vreti sa obtineti clatite mai subtiri trebuie sa aveti o compozitie mai fluida. Puteti sa nu adaugati tot laptele sau sa mai adaugati putina apa minerala. Pentru clatite mai groase compozitia trebuie sa fie mai densa. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca daca compozitia este lasata sa se odihneasca, ea se mai ingroasa.

Se adauga florile de salcam spalate si scurse bine si se amesteca bine compozitia. Se lasa compozitia la odihnit timp de 30 de minute, la frigider.

Puneti tigaia pe foc si lasati-o sa se incinga. Ungeti tigaia cu ulei folosind o pensula. Turnati cu polonicul sau cu o cana aluatul de clatite in tigaia bine incinsa. Cand clatita devine aurie pe margini, isi pierde luciul si devine opaca, Intoarceti clatitele folosind o spatula. Mai coaceti clatita pana devine rumena.
Se pot servi simple, pentru ca florile de salcam confera si dulceata si savoare, sau puteti sa le serviti cu dulceata de salcam sau putina miere de salcam, daca le doriti mai dulci.

Sursa: louloucuisine.ro

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigarii reprezinta acceptul dumneavoastra Mai multe informații

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close