Remedii naturale pentru boala inflamatorie pelvină

Distribuie prietenilor!

Dacă te doare burta chiar şi în afara perioadei menstruale, ai secreţii vaginale anormale şi micţiuni dureroase, ai putea suferi de boala inflamatorie pelvină. Daca ai aceste simptome, mergi la medic pentru a primi un diagnostic şi un tratament adecvat. În plus, poţi apela la remediile naturiste pentru a grăbi vindecarea.

Boala inflamatorie pelvină (BIP) este o infecţie care afectează organele reproductive feminine. De obicei, este cauzată de o infecţie bacteriană. De aceea, este bine să faci analizele necesare pentru a şti cu siguranţă cauza.

SIMPTOME CARE SĂ TE ALARMEZE

Uneori, boala inflamatorie pelvină nu prezintă niciun simptom, dar de cele mai multe ori o recunoşti aşa: dureri surde la nivelul abdomenului inferior sau de spate; durere la contact sexual sau urinare; secreţii vaginale neobişnuite (de culoare galbenă sau verde, cu un miros distinct); menstruaţie neregulată; pierderea poftei de mâncare; stare generală de oboseală.

USTUROIUL, EFECT ANTIBIOTIC

Usturoiul este eficient în tratarea inflamaţiilor pelvine, datorită faptului că este un eficient bactericid şi antibiotic. Mai mulţi compuşi chimici pe care îi conţine ajută la distrugerea bacteriilor. Totodata, menţin flora vaginală benefică. Consumă  cel puţin doi-trei căţei de usturoi în fiecare zi.

ANTIINFLAMATOARE NATURALE

Coaja de salcie conţine salicină şi derivaţi. De aceea, are acţiune antipiretică şi analgezică şi este recomandată în tratarea durerilor uterine. Se face un decoct din coajă mărunţită (două linguri la o cană cu apă). Se iau cinci-şase linguri de ceai pe zi. Se poate administra şi sub formă de pulbere: câte o jumătate de linguriţă, de trei ori pe zi. Nu prezintă contraindicaţii decât în cazul persoanelor sensibile la aspirină. Extractele hidralcoolice liofitilizate din frunze de roiniţă au acţiune sedativă, antiinflamatoare, analgezică şi antispastică. Relaxează musculatura netedă uterină. Se utilizează sub forma de infuzie preparată dintr-una sau două linguri de frunze uscate la o cană cu apă. Se beau una-două căni pe zi, după masă. Seara, înainte de culcare, se mai poate bea o cană cu ceai de roiniţă îndulcit cu miere. Extractul fluid de Melissa officinalis se găseşte în magazinele cu produse naturale şi se ia conform prospectului. Nu se cunosc efecte secundare, nici restricţii în sarcină şi alăptare.

MUGURII DE PLOP, ACŢIUNE ANTIBACTERIANĂ

Mugurii de plop conţin un ulei esential care are acţiune antibacteriană şi antiseptică. Au şi acid salicilic, ceea ce explică proprietăţile lor analgezice şi antiinflamatoare. Se utilizează sub formă de infuzie sau decoct dintr-o lingură de muguri la o cană cu apă. Se beau două-trei căni pe zi. Ceaiul este contraindicat celor care au alergie la produsele apicole, pentru că poate conţine polen. Se găsesc şi sub formă de preparate gemoterapeutice, care se utilizează conform indicaţiilor din prospect.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...