Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române: Profesorul de religie nu a făcut gesturi obscene, ci suferă de o boală incurabilă

Distribuie prietenilor!

Profesorul de religie filmat în timp ce s-ar fi masturbat în fața elevilor de la o școala din Copșa Mică unde predă nu a făcut gesturi obscene, ci suferă de o boală incurabilă în zona inghinală. Din cauza bolii, preotul Adrian Circa are dureri și mâncărimi groaznice în zona respectivă și s-a scărpinat, nemaiputându-se stăpâni.

Explicația a fost dată de către purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Acesta a declarat pentru Libertatea că părintele Adrian Circa „nu a făcut niciun gest obsecen”, ci, fiind operat pentru o boală incurabilă și având dureri și mâncărimi puternice în zona inghinală, nu s-a putut stăpâni și s-a scărpinat.

”Imaginile nu indică altceva! Este foarte important să se spună acest adevăr! E un om suferind de o boală incurabilă”, precizează Vasile Bănescu.

De asemenea, Arhiepiscopia Sibiului arată, într-un comunicat, că ”în urmă cu 10 ani profesorul Ioan Adrian Circa a suferit o intervenție chirurgicală cauzată de o problemă malignă care a provocat, în timpul orei de curs, starea de disconfort urmată de un gest necontrolat în zona inghinală”.

Sursa citată mai precizează că gestuș profesorului de religie a fost interpretat „greșit și tendențios, ca act obscen și provocator”.

Mitropolia Ardealului a informat, într-un comunicat de presă, că profesorul de istorie și religie Circa Ioan Adrian de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din localitatea Copșa Mică, județul Sibiu, acuzat de un comportament indecent în timpul orei de curs, a solicitat încetarea activității prin demisie din funcția de profesor, începând cu data de 19 ianuarie 2018, pentru a nu afecta imaginea școlii și programul educațional.

Sursa: libertatea.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *