Pulverizeaza cu acest amestec simplu si nu o sa mai vezi furnici! Solutia sa scapi pentru totdeauna de ele

Distribuie prietenilor!

Se intampla adesea ca oamenii sa aiba problem cu furnicile, in timpul verii, si devin disperati in gasirea unei solutii pentru a scapa de ele.

Un studiu al Universitatii Stanford a aratat ca una dintre principalele motive pentru care furnicile ne intra in casa este conditia meteorologica.

Sprayurile pe care le folosim ca sa scapam de ele sunt destul de periculoase pentru sanatatea noastra. Biblioteca Nationala a Retelei Datelor Toxicologice Medicamentelor sustine ca unul dintre cele doua ingrediente active din spray-uri, cunoscute sub numele cipermerin, pot provoca o multime de probleme cu sanatatea, cum ar fi congestia, tusea, dificultati respiratorii, respiratie suieratoare sau atac de astm.

Insecticidele au un ingredient cunoscut ca un agent de nerv care perturba sistemul nervos al insectelor prin contact direct. Si, daca omul inhaleaza cantitati considerabile, poate sa aiba acelasi efect si asupra lui.

In locul substantelor chimice daunatoare, optati pentru uleiurile esentiale de menta. Se poate folosi in orice zona a casei. Furnicilor nu le place acest miros puternic. Isi vor incurca traseele bazate pe miros, astfel ca vor deveni derutate si vor pleca.

Ingrediente:

30 picaturi de ulei esential de cuisoare

30 picaturi de ulei esential de menta

100 ml de apa

Se amesteca uleiurile esentiale in apa si se pun intr-un flacon special de pulverizat. Se agita bine si se pulverizeaza oriunde se vad furnici. Se repeta procedeul daca este necesar.

Iată care sunt și celelalte soluții pe care le poți aplica pentru a te relaxa din nou acasă:

1. Creta
Conține carbonat de calciu, component esențial pentru a ține la distanță furnicile. Poți aplica pudră de cretă cu ajutorul unui spray sau poți trasa linii de cretă la intrarea principală și spre fiecare cameră.

Nu este clar de ce furnicile evită complet creta, dar funcționează de fiecare dată. Încearcă și tu.

2. Lămâile
Stoarce o lămâie sau pune coji de lămâie în locurile unde ai observat furnici. Este util și să speli podelele și ușile folosind un amestec din apă și suc de lămâie. Orice lichid amar sau acru va îndepărta furnicile, dar fiecare particulă de zahăr le va atrage. Asigură-te că nu păstrezi nimic dulce care le poate atrage și menține toate suprafețele din bucătărie foarte curate.

3. Portocalele
Au un efect similar cu al lămâilor, împiedicând vizita furnicilor în casa ta. Fă o pastă dintr-o ceașcă de apă caldă și coji de portocale pe care o vei întinde în toate locurile în care ai văzut furnicile.

Presară coji de portocale și pe mese sau pervaz pentru a acționa eficient împotriva furnicilor.

4. Piperul
Deși le place foarte mult zahărul, furnicile se vor retrage imediat dacă folosești piper. Presară piper măcinat pe zonele unde apar cel mai des furnicile. Alege piperul cayenne sau pe cel negru pentru un efect puternic. De asemenea, poți prepara și o soluție din apă caldă și piper măcinat pe care o poți aplica pe toate zonele pe unde intră furnicile, cu ajutorul unui spray.

5. Sarea
Pune sare în toate colțurile camerelor sau unde observi crăpături în tencuială pentru a te asigura că nu sunt furnici în apropiere. Sarea de masă este cea mai ieftină soluție pentru a scăpa definitv de furnici. O poți folosi pe cea fină iodată sau pe cea grunjoasă.

Poți face și o soluție concentrată fierbând apă la care adaugi o cantitate mare de sare, amestecând până când se dizolvă. Pune lichidul într-un recipient tip spray și aplică soluția la toate pragurile.

6. Oțetul din vin alb
Furnicile se vor retrage în fața mirosului emanat de oțetul din vin alb. Pregătește o soluție din părți egale de apă și oțet, adaugă câteva picături de ulei esențial și agită bine. Lasă 30 de minute, apoi aplică pe zonele unde ai văzut furnicile. Concentrează-te pe praguri, pervazuri și crăpături.

7. Scorțișoara și cuișoarele
Sunt soluții aromate care combat imediat o invazie de furnici. În același timp vei crea și un miros plăcut în timp ce igienizezi casa. Presară pudră de scorțișoară și cuișoare măcinate pe toate zonele unde ai observat furnici.

Nu se vor întoarce prea curând. Pentru un efect mai puternic poți combina aceste condimente și cu ulei de arbore de ceai.

8. Menta
Este un remediu generic împotriva insectelor, fiind utilă inclusiv împotriva furnicilor. Mirosul ei le va îndepărta rapid și vor sta la distanță de casa ta. Amestecă 10 picături de ulei esențial de mentă cu o cană de apă și folosește mixul pe toate zonele unde apar furnicile. De asemenea, poți spăla pragurile și ușile folosind ceai concentrat de mentă.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *