Programul „Casa verde plus” le va pune românilor la dispoziție până la 40.000 de lei pentru lucrările de izolare termică a locuinței. Ce condiții trebuie să îndeplinești

Distribuie prietenilor!

Programul „Casa verde plus” le va pune românilor la dispoziție până la 40.000 de lei pentru lucrările de izolare termică a locuinței. Suma nerambursabilă este accesibilă doar persoanelor fizice. Totuși,există mai multe cerințe care trebuie luate în calcul.

În primul rând, prin acest program, statul român vrea să încurajeze cetățenii să folosească materiale organic-naturale pentru izolare, astfel încât să se ajungă la o reducere a consumului energetic al clădirilor, protejând mediul înconjurător. Suma nerambursabilă poate fi acordată persoanelor fizice atât pentru casele aflate în construcție, cât și pentru cele deja finalizate, dar imobilele trebuie să aibă cel mult parter și două etaje, potrivit avocatnet.ro.

Persoanele fizice vor putea solicita o sumă de până la 40.00 de lei, atâta timp cât aceasta nu depășește cuantumul de 120 de lei pe metrul pătrat izolat și finisat, care va fi acordată sub forma unei prime de eficiență energetică. Un solicitant poate cere doar o singură primă de eficiență energetică. Costurile care depășesc finanțarea nerambursabilă sau care nu sunt considerate eligibile vor fi acoperite de solicitant.

Cheltuieli eligibile sunt considerate achiziția de produse și servicii, lucrările necesare implementării proiectului și taxa pe valoare adăugată a acestora.

Sesiunea de înscriere în program urmează să fie stabilită, iar Administrația Fondului pentru Mediu va anunța public data cu cel puțin 30 de zile calendaristice înainte de începerea perioadei în care pot fi depuse solicitările.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *