Prognoza meteo în acest weekend! Vremea se schimbă total

Distribuie prietenilor!

Vremea din weekendul 5-6 mai se anunță extrem de capricioasă. Prognoza meteo nu aduce deloc vești bune: temperaturi în scădere, ploi torențiale, tunete, fulgere și condiții de grindină sunt fenomenle care vor cuprinde aproape toata România.

Meteorologii ANM anunță că în weekendul 5-6 mai o undă depresioara slab organizată va aduce averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și de grindină de dimensiuni mici pe arii extinse în jumătatea vestică a țării și cu totul izolat în rest. Pe alocuri cantitățile de apa vor fi mai însemnate, de până la 15-20 de mm. La începutul averselor își vor face apariția și unele intensificări ale vântului care vor luă trecător aspect de vijelie. Cu toată această creștere a instabilității atmosferice, temperaturile vor rămâne încă la valori foarte ridicate pentru această perioadă a anului (mai ales sâmbătă), când maximele termice vor urcă din nou până spre 30-32 de grade Celsius în jumătatea de vest a teritoriului.

”Descărcări electrice, vânt, condiţii de grindină. Ploi torenţiale”
“Sâmbătă şi duminică creşte gradul de instabilitate şi se înmulţesc aversele cu descărcări electrice, vânt, condiţii de grindină. Ploile vor avea caracter torenţial. Sâmbătă, ploile vor fi mai mult la munte, în vest şi în centru. Duminică, o să apară şi în celelalte regiuni. Mai ferită ar fi partea de sud-est a ţării, spre litoral ar trebui să rămână totuşi, în mare parte din timp, vreme destul de bună. În weekend, scad temperaturile şi ajung mai apropiate de cele normale. De exemplu, pe 6 mai, adică duminică, vor fi între 21 şi 30 de grade. Cele mai mari valori termice vor rămâne în sud-est unde vremea va fi mai bună”, a declarat meteorologul de serviciu pentru mediafax.ro, citat de a1.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *