Prognoza meteo de PAȘTI 2018. VREMEA în 8, 9, 10 aprilie în toată țara

Distribuie prietenilor!

De Paști, nu vor fi precipitații, iar vremea va fi, în general, frumoasă, cu temperaturi ridicate, specifice perioadei. 

În Banat, potrivit ANM, astăzi și mâine (5 – 6 aprilie), se va resimți o scădere a temperaturilor chiar și cu 6 grade Celsius. De sâmbătă, se reia procesul de încălzire, iar temperaturile cresc treptat până-n 9 aprilie, când vor ajunge la 21 de grade Celsius. Până-n 15 aprilie nu vor mai fi variații de temperatură semnificative. Vor fi temperaturi cuprinse între 18 – 20 de grade Celsius.

În Crișana, se răcește, de asemenea, astăzi și mâine, dar de sâmbătă se încălzește din nou, maximele vor ajunge la 21 de grade luni. Între 10 – 15 aprilie, vor fi temperaturi de 17 – 19 grade Celsius.

În Transilvania, astăzi temperaturile ajung la 21 de grade Celsius. De mâine, vor fi variații de temperatură. Media se va situa între 17 și 19 grade Celsius. Totuși, mâine va fi cea mai caldă dimineață, temperaturile vor ajunge la primele ore la 6 grade Celsius. Însă, tot mâine sunt posibile ploi. De Paști nu va ploua. Minimele vor fi de 2 – 4 grade Celsius, iar maximele de 17 – 19 grade Celsius. După 12 aprilie, sunt condiții de ploaie.

În Maramureș, până astăzi a fost un proces de încălzire, media temperaturilor diurne ajungând la 20 de grade Celsius. Mâine, temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade Celsius, dar până-n 9 aprilie vor fi în continuă creștere. Se va ajunge luni la 19 grade Celsius. Ulterior, maximele vor fi în jurul a 17 grade Celsius. Cel mai cald va fi mâine, 6 aprilie.

În Moldova, până astăzi a fost un proces de încălzire. Astăzi vor fi aproximativ 21 de grade Celsius. De mâine, vor fi maxime cuprinse între 15 și 18 grade Celsius, valori apropiate de normalul perioadei. Mâine sunt posibile ploi, dar nu și de Paști. Minimele vor fi de 3 – 5 grade Celsius.

În Dobrogea, temperaturile se vor situa, în medie, în jurul a 14 grade Celsius. Este o vreme normală pentru prima parte a lunii aprilie. Media temperaturilor de pe timpul nopții este de aproximativ 7 grade Celsius.

În Muntenia, astăzi este o medie de 21 de grade Celsius. De mâine, media temperaturilor din timpul zilei vor fi de 17 – 19 grade Celsius. Vor fi ploi pe arii restrânse și slabe cantitativ probabil mâine și sâmbătă.

În Oltenia, temperaturile, de asemenea, vor fi undeva la maximul 19 grade Celsius. Minimele de  5 – 7 grade Celsius. Sunt posibile ploi între 5 și 7 aprilie. Diferența este că aici va ploua pe arii extinse, dar tot slab cantitativ.

Cei care aleg muntele de Paști trebuie să știe că maximele vor fi cuprinse între 8 și 11 grade Celsius. Minimele de pe timpul nopții vor fi pozitive. Va ploua, slab cantitativ, între 5 și 7 aprilie. De Paști nu va ploua. Sunt posibilități de revenire a ploilor după 15 aprilie.

Sursa: Dcnews.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *