PROGNOZA METEO. Cum va fi vremea în weekendul 10-11 februarie

Distribuie prietenilor!

Vremea începe să se răcească ușor la finalul acestei săptămâni. Duminică, în București, vor fi condiții de lapoviță și ninsoare.

Sâmbătă, vremea va fi în general închisă în zonele joase de relief din sudul și parțial din centrul țării, unde nebulozitatea stratiforma va fi persistența, iar la începutul zilei local, în special în Câmpia Română, va fi ceață, asociată cu burniță. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ceața va apărea izolat. Vântul va deveni moderat în regiunile sudice. Regimul termic va fi caracterizat de valori în general în jurul celor climatologic specifice datei, cu maxime de la 0 grade în nordul Moldovei până la 8…9 grade în sud, cu precădere la deal.
În București, vremea va fi în general închisă, cu înnorări persistente, ceață la începutul zilei, apoi vânt moderat, condiții în care temperatura maximă va fi de 4…5 grade.
La munte, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice se vor situa în general în jurul celor climatologic specifice datei. Vântul va suflă slab până la moderat. Dimineață și noaptea, pe vai și în depresiuni va fi ceață.

Duminică, vremea se va răci ușor și va fi în general închisă. Izolat, vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat.
Vom avea cer înnorat în majoritatea zonelor. În regiunile sudice și de sud-est vor fi precipitații local moderate cantitativ. În centrul, sudul și sud-estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei vor predomină lapoviță și ninsoarea, local se va depune strat de zăpadă ce va atinge în medie 5…10 cm, iar vântul va suflă moderat, cu intensificări de 45….55 km/h, temporar viscolind ninsoarea. Pe litoral rafalele vor depăși 60…65 km/h, dar precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie. Fulguieli izolate vor fi posibile și în celelalte zone, mai ales cele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între -1…0 grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 6…7 grade în zona de deal din Crișana și Banat. Izolat se va semnala ceață.
În București, vremea va fi închisă și se va răci. innorarile vor persistă și temporar se vor semnala precipitații în general slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va suflă moderat, cu intensificări de 40…45 km/h. Va fi posibilă depunerea unui strat mediu de zăpadă de 3…5 cm. Dimineață vor fi 0…1 grad și la amiază, 2…3 grade.

Sursa: meteo.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *