Preşedintele UDMR: PNL s-a transformat într-un partid ultranaţionalist şi antimaghiar

Distribuie prietenilor!

Conform unui comunicat al UDMR, Kelemen a afirmat, la Forumul Reprezentanţilor Maghiari din Bazinul Carpatic, că se pare că perioada de garanţie a unui Guvern în România este acum de şase luni şi, în acest sens, este aproape imposibil să se contureze o politică consecventă.

“Nu există niciun obiectiv elocvent şi niciun proiect după care s-ar putea ghida ţara”, a arătat preşedintele UDMR, referindu-se la situaţia politică actuală din România.

Kelemen Hunor a susţinut că opoziţia s-a destrămat şi că cel mai mare partid de opoziţie, Partidul Naţional Liberal (PNL), s-a transformat într-un partid ultra-naţionalist şi anti-maghiar, despre Partidul Mişcarea Populară (PMP) nu se pot spune multe lucruri noi, cât despre USR, însă, putem să intuim ideologia pe care o reprezintă.

”Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Partidul Mişcarea Populară (PMP) care, la fel ca UDMR, fac parte din acelaşi grup parlamentar la nivel european – Partidul Popular European (PPE), doresc să pună în discuţie la Curtea Constituţională legea privind înfiinţarea unei şcoli romano-catolice. Ei sunt, astăzi, cei care folosesc orice ocazie pentru a împiedica dialogul româno-maghiar”, a subliniat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la Forumul Reprezentanţilor Maghiari din Bazinul Carpatic (KMKF).

“Opoziţia de astăzi nu poate propune comunităţii maghiare altceva decât să nu voteze propunerile Guvernului. Astăzi, România se confruntă cu momente interesante, iar UDMR consideră acest lucru o provocare”, a mai spus preşedintele formaţiunii maghiare.

Sursa: Adevarul.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *