Președintele Iohannis, despre scandalul de la DNA și despre Kovesi: “Nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA”

Distribuie prietenilor!

Președintele Klaus Iohannis a făcut, joi seară o declarație de presă pe tema situației de criză de la DNA și a eventualei demiteri a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Avem un scandal în sppaţiul public şi cred că destul de multă lume se aşteaptă să-mi expun opinia.

Lucrurile se pot rezurma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA.

Am avut o întâlnire. Am primit pe dna prim ministru şi pe domnul Dragnea aici la Cotroceni. Rostul a fost de a defini cadrul colaborării instituţionale cu noul Guvern.

Declaraţia şefului statului a fost anunţată la scurt timp după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că va face public, săptămâna viitoare, joi, un raport privind activitatea Ministerului Public în care va prezenta concluziile referitoare la DNA. „Înainte de a accepta demnitatea de ministru al Justiţiei, am discutat cu liderii coaliţiei de guvernare. Am primit garanţii de neimplicare a factorului politic în activitatea ministerului, în deciziile pe care le voi lua ca ministru al Justiţiei, ceea ce s-a respectat şi se respectă şi în prezent”, a spus Toader, aceasta fiind singura referire indirectă pe la discuţia cu premierul Viorica Dăncilă, pe tema conducerii DNA, informeaza gandul.info

Ministrul Justiţiei a fost chemat de urgenţă din Japonia, de premier, după ce în spaţiul public au apărut înregistrări cu procurori ai DNA, care sugerează că aceştia ar fi fabricat probe în dosare importante.

Laura Codruţa Kovesi a susţinut, miercuri seară că nu are „niciun motiv” să-şi dea demisia şi reclamând „un festival al inculpaţilor”. „Acest atac nu e despre Kovesi, acest atac vizează îngenuncherea statului român şi umilirea cetăţenilor. Justiţia e sub un asalt”, a declarat Kovesi, într-o conferinţă de presă. Şefa DNA a precizat că nu a avut nicio discuţie cu ministrul Justiţiei, iar Tudorel Toader nu i-a cerut nicio informare referitoare la acuzaţiile din spaţiul public.

„Nu am niciun motiv să-mi dau demisia. (…) Nu cred că acest atac e întâmplător. Asistăm la un festival al inculpaţilor. Acest atac nu e despre Kovesi, vizează îngenuncherea statului român şi umilirea cetăţenilor. Justiţia e sub un asalt”, a afirmat Kovesi.

VIDEO AICI

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *