Preşedintele Iohannis, amendat de CNCD, după ce a folosit termenul “nişte penali”

Distribuie prietenilor!

Preşedintele Klaus Iohannis a fost amendat, miercuri, de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu suma de 2.000 de lei, pentru că în declaraţiile publice a folosit termenul “nişte penali”.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a decis miercuri amendarea şefului statului cu suma de 2.000 de lei.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a amânat, luni, pentru 26 martie discutarea sesizării privind eticheta de ”penali” folosită de preşedintele Klaus Iohannis şi cea de “inculpaţi” folosită de procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sesizarea a fost depusă de site-ul Luju.ro în luna februarie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi vizează folosirea etichetelor ”penali” şi ”inculpaţi”, în conferinţe de presă, de către preşedintele Klaus Iohannis şi Laura Codruţa Kovesi la adresa celor care ”atacă justiţia”.

În contextul scandalului înregistrărilor făcute de Vlad Cosma, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, pe 15 februarie, că „nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA”. Preşedintele a refuzat să definească termenul „penali”, dar şi să răspundă la mai multe întrebări referitoare la posibilele falsificări de probe de către procurori. „Avem un scandal în spaţiul public şi cred că destul de multă lume se aşteaptă să-mi expun opinia. Lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA”, a spus Klaus Iohannis, potrivit romanialibera.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *