Preoţi instruiţi să atragă enoriaşi aflaţi pe moarte pentru firma de pompe funebre a Episcopiei: „Care vedeţi că se duc, se apropie, asta este viaţa!“

Distribuie prietenilor!

Episcopia Slatinei administrează o firmă de pompe funebre şi le cere preoţilor să atragă enoriaşii care se află pe patul de moarte. Episcopul Sebastian le promite slujitorilor Domnului că vor avea doar de câştigat dacă se vor implica 100% în noul business.

„Confirmăm, prin prezentul, că am iniţiat demersuri în vederea prestării de servicii funerare, întrucât nu vedem nicio incompatibilitate între slujirea semenilor noştri vii şi a celor morţi, fie şi sub această formă. În acest sens, am avut o şedinţă informală cu preoţii din Slatina şi împrejurimi, urmând ca activitatea funerară completă să se concretizeze abia după finalizarea demersurilor necesare. Înţelegem îngrijorarea firmelor aşa-zis concurente, dar le încredinţăm că nu facem altceva decât să uzăm de aceleaşi drepturi pe care legislaţia în vigoare le oferă tuturor“, se arată în comunicatul emis de Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.

Preoţii vor fi recompensaţi la finalul anului, pentru fiecare client trimis, iar cei vizaţi sunt enoriaşii aflaţi pe patrul de moarte. „Am vrut să vă rugăm să ne faceţi reclamă. Adică, veţi primi (pliante – n.red.) – gândiţi-vă câte aţi putea distribui. Unii sunteţi în Slatina, alţii doar locuiţi în Slatina. M-am gândit că cei care locuiţi Slatina sau aveţi parohii în împrejurimi veţi apela tot serviciile funerare ale unui slătinean. (…). Gândiţi-vă fiecare câte din astea ar trebui să aveţi nu ca să ne scăpaţi de ele, ci ca să le daţi, nu la biserică.

Aş vrea să le daţi când vă cheamă să spovediţi pe care stă să moară, care se simte rău (…). Le spuneţi că Episcopia noastră are şi ea servicii funerare: «Aici aveţi numerele de telefon, aveţi preţurile, etcetera, v-aş ruga să apelaţi la ale noastre pentru că aşa cum ştiţi există mult mai multe firme de servicii funerare». Fie că vă sunt prieteni sau simpli credincioşi, care vedeţi că se duc, se apropie, asta este viaţa. Să nu le daţi la biserică pentru că dacă ştie că mama e sănătoasă şi mai trăieşte încă cinci ani, uită de el. Daţi-le celor care credeţi că au timpul cel mai apropiat de ceea ce-i aşteaptă. Vă gândiţi fiecare câte aţi vrea: 10-20, cred că mai mult de 30 să nu dăm. Şi să le ţineţi în maşină sau dacă aveţi o geantă specială, în aceea să le ţineţi”, a precizat Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Sebastian Paşcanu.

Episcopul Slatinei i-a chemat pe toţi preoţii din judeţ şi le-a explicat clar cum trebuie să promoveze noua afacere demarată, cea de pompe funebre. „Noi v-am mai adresat cândva o circulară şi v-am spus că veţi fi şi răsplătiţi pentru această muncă de reclamă. Ştiţi că ăştia sunt plătiţi, care fac reclamă. O să ziceţi «bine, dar nouă nu ne iese nimic?». V-am mai promis asta în iunie 2017, dar nu cred că aţi luat-o în serios că nu prea s-a cunoscut nimic, printr-o circulară: vă facem cunoscut că, începând cu 1.07.2017, Episcopia noastră a deschis un magazin de pompe funebre, în municipiul Slatina, strada cutare. Acesta, adică magazinul, oferă spre comercializare sicrie accesorizate şi neaccesorizate, coroane de flori, monumente funerare din marmură şi granit, fotografii ceramică etcetera şi va pune la dispoziţie doritorilor, în cel mai scurt timp, şi o sală de mese destinate pomenirilor sau altor evenimente.

În acest sens vă rugăm să recomandaţi magazinul nostru credincioşilor şi cunoştinţelor preacucernicelor voastre, care ar putea avea nevoie de astfel de servicii, fapt pentru care din beneficiul obţinut, la fiecare sfârşit de an, Episcopia va oferi un sprijin financiar corespunzător parohiilor dumneavoastră. Magazinul este disponibil non-stop, persoană responsabilă fiind domnul George Dragnea. Nu aţi luat în serios . Noi n-avem decât să vă adresăm rugămintea. Nu putem noi să băgăm formula aia cu cine nu ascultă şi nu face reclamă va fi trimis în consistoriu. Nu merge asta (râde!), aici nu mai ţine figuraEste un ban care intră în biserică şi e o treabă bisericească asta. De ce să o facă ţiganii? De ce să o facă afaceriştii, când o poate face biserica.

Problema morţilor este o treabă bisericească. De vreme ce-i slujim, de ce să nu începem încă din ziua decesului să-i slujim şi să-i îngrijim şi să ne ocupăm de toată treaba aceasta”, a mai spus Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Sebastian Paşcanu.   Firma  de pompe funebre Romanaţi care aparţine Episcopiei din Slatina dispune de de transport funerar cu un dric marca Mercedes, transportul în afara municipiului Slatina, însă percepe şi o taxă suplimentar, cu doi lei pe kilometru. Capela porneşte de la 100 de lei pe noapte, iar o echipă poate săpa groapa defunctului pentru suma de 300 de lei, preţul unui sicriu porneşte de la 288 de lei.    Reprezentanţii Episcopiei din Slatina nu au vrut să comenteze absolut deloc pe marginea acestui subiect.
Vezi video aici : adevarul.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *