Prajitura cu visine, un desert perfect pentru o duminica in familie

Distribuie prietenilor!

Ai nevoie de: 4 oua; 100 g zahar; 4 linguri cu varf faina; 2 linguri ulei; 1 plic praf de copt; 2 plicuri zahar vanilat; un praf sare; 300 g visine proaspete.

Visinele se spala, se scot samburii si se pun la scurs intr-o sita. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea lucioasa.

Se amesteca galbenusurile cu uleiul si se toarna peste bezea. Daca bezeaua este batuta bine amestecul trebuie sa stea la suprafata. Se incorporeaza usor. Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste bezea si se incorporeaza usor cu o spatula de sus in jos.

Se tapeteaza o tava (diametru 24 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia.

Visinele se presara cu putina faina si se pun deasupra in tava. Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra (20-25 minute). Se lasa la racit in tava. Se scoate pe platou si se portioneaza.

Se poate presara cu zahar pudra.

Sursa: bucataras.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *