Prăjitura cu griș și mere este foarte ușor de preparat, gustul e formidabil și arată foarte bine!

Distribuie prietenilor!

INGREDIENTE pentru calirea merelor: 3 buc. mere; 50 g unt; ¼ cană zahăr.Pentru aluat: 200 g griș; 150 g zahăr; 2 ouă; 250 g kefir; 1 linguriță bicarbonat de sodiu; 20 g cacao.

MOD DE PREPARARE: Într-un vas amestecăm grișul, zahărul, ouăle, kefirul și bicarbonatul de sodiu, apoi lăsăm să stea 20 de minute. În acest timp grișul se umflă de la umezeală. Spălăm merele, le scoatem semințele, apoi tăiem fiecare măr în 9 – 10 felii. Topim untul într-o cratiță mai mică, punem feliile de măr și zahărul. La foc mic le călim câteva minute, amestecând între timp. Tapetam o tavă pentru cheh cu hârtie de copt sau aluminiu și punem merele călite.

Turnăm peste mere aluatul amestecat și punem totul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, apoi coacem aproximativ 25 de minute. După ce s-a copt, scoatem prăjitura din tavă și o presărăm cu zahăr pudră sau ornăm cu frișcă.

Sursa

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *