Povestea tristă a celui mai deştept om din istorie. La 18 luni citea ziarul, iar la 16 ani absolvea Harvard-ul.

Distribuie prietenilor!

La doar 18 luni, citea ziarul New York Times, până la vârsta de opt ani învăţase opt limbi străine şi la 16 ani a absolvit Harvard-ul. Este vorba despre William James Sidis, considerat cel mai inteligent om care a trăit vreodată.

William James Sidis s-a născut în 1898 într-o familie de intelectuali, a fost un geniu care a impresionat comunitatea ştiinţifică internaţională cu abilităţile sale matematice şi lingvistice.

La vârsta de doi ani citea fluent în engleză, iar la patru scria deja în limba franceză, până la opt ani învăţând opt limbi străine (latină, greacă, franceză, rusă, germană, ebraică, turcă şi armeană), după care a creat, o nouă limbă, Vendergood.  În doar câţiva ani, Sidis avea să cunoască 40 de limbi străine. La 12 ani era cel mai tânăr student la Harvard şi a absolvit prestigioasa universitate la vârsta de 16 ani, în 1914.

A lucrat timp de câţiva ani ca profesor de matematică la o universitate din Texas, după care s-a decis să renunţe la cariera academică.

În anul 1919, după participarea la o paradă socialistă din Boston, a fost arestat şi condamnat la 18 luni de închisoare, însă părinţii săi au reuşit să înlocuiască această pedeapsă cu un an petrecut într-un sanatoriu din New Hampshire.

În 1921 a început să lucreze cu maşini de calcul, dar şi să scrie lucrări de specialitate care au variat de la cosmologie la istoria nativilor americani. William James Sidis a murit şomer, în 1944, în urma unei hemoragii cerebrale, la vârsta de 46 de ani. Sursă articol: Portal de informaţii REALITATEA.NET

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...