Povestea celui mai temut spărgător de bănci din Europa! “Banditul Whisky” e născut în România

Distribuie prietenilor!

Cel mai cunoscut spărgător de bănci din Europa, de pe vremea comuniştilor, poreclit banditul Whisky, s-a întors în România natală, cu un film despre viaţa lui palpitantă. În tinereţe, Attila Ambrus a jefuit 30 de bănci şi a stat la închisoare.

Acum, spune cu umor, că merită un premiu, pentru că a contribuit la dezvoltarea sistemului de securitate, din sistemul bancar din Ungaria. “Dat fiind că băncile nu mă susţin sunt nevoit să muncesc, dar per total pot să spun că mă consider un om echilibrat cu o viaţă echilibrată”, sun ele.

În câteva cuvinte, Attila Ambrus de la 51 de ani se poate descrie aşa: om aşezat, cu soţie şi un hobby transformat în afacere: olăritul. Acelaşi Attila era însă, la sfârşitul anilor 80, cel mai temut spărgător de bănci din Europa.

Fugit din România, a dat 30 de spargeri a dat în Ungaria fără să fie prins, într-un stil “original”: ducea flori casierelor, nu făcea rău nimănui şi mirosea constant a whisky. Explicaţia sa: “normal sunt fricos dar dacă beau două trei pahare de whisky sunt curajos”.

Le trimitea sticle de vin poliţiştilor care se ocupau de cazul lui şi care s-au chinuit 7 ani să-l prindă. În final, a stat la închisoare 10 ani şi a fost eliberat în 2012. “Nu am primit un premiu Nobel sau Pulitzer alternativ şi nu ştiu ce aduce viitorul dar sunt convins că şi activitatea mea a contribuit la dezvoltarea sistemelor de securitate în băncile din Ungaria, le-am demonstrat cât e de importanta securizării”

Povestea reală de viaţa l-a inspirat pe Nimród Antal, regizor cunoscut pentru Predators, de pildă, care a transformat-o într-un film care va rula de joi în cinematografele noastre. O singură mâhnire a avut banditul whisky: banca lui favorită din Ungaria nu i-a permis să filmeze în sediu. Altfel, nu se apropie de bănci. Nu are cont şi nici card.

Sursa: stirileprotv.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *