Povestea bătrânei rămasă singură pe lume, după ce fiul i-a murit. Trăiește pe stradă, în frig, și vinde ciorapi croșetați de ea, pentru o pâine

Distribuie prietenilor!

O postare pe Facebook a reușit să emoționeze mulți constănțeni care nu au putut să rămână indiferenți la necazul unei bâtrâne din Năvodari.

Luiza Rosentzveig, fondatoarea Asociaţiei Caritatea din Constanţa, a postat pe Facebook fotografii cu femeia îmbrăcată foarte gros, care stă afară, în ger, și vinde căciuli și mănuși lucrate de ea, potrivit stirileprotv.ro

“Acum este despre ea, despre sufletul cald din ninsoarea rece. Sunt -2grade, e luni dimineață sunt la taxe şi impozite în Năvodari şi o văd cum târaie sacii şi iese dintr-un bloc naţionalizat pe care nu aţi vrea să îl vedeţi pentru că ar trebui să vă avertizez că imaginile vă pot afecta emoţional.

Ştiu e doar un caz între multe alte cazuri.. Oare ne-am gândit vreodată cum va fi bătrânețea noastră? Cum de sus poţi să cazi jos? A avut o viaţă normală cândva, până i-a murit băiatul. Acest trăi indiferent de anotimp şi zi, o singurătate apăsătoare 2 andrele în mâinile obosite şi un simţ tactil mai dezvoltat de când şi-a pierdut ochelarii. Nu cerșește, e acolo zi de zi cu plusurile, cărțile, mileurile şi totoseii împletiţi pe care puţini au ochi să le vadă. Un glas blând îmi umple ziua cu bucurie: “există şi oameni cu suflet”, a scris femeia pe Facebook.

Postarea a adunat numeroase comentarii și a fost distribuită de sute de oameni care-și doresc o viață mai bună pentru femeie.

”E acolo de cel puţin 10 ani,mergeam la şcoală şi mă opream să iau seminţe de la ea.

O știu,am luat cărţi de la ea şi mi-a spus povestea ei, nu știu cum rezistă, are și o pisicuţă

Ştiu despre ce este vorba ! Acum ceva ani 2,3 am trecut pe lângă dumneaei. I-am pus în palma o sumă, de fapt toţi banii pe care îi aveam la mine, nu era o sumă colosală, consistenta totuşi. A rămas consternata, şi a podidit-o plânsul, când am refuzat nişte botoşei împletiţi de dânsa… Adevărat cu viaţa, filmul, demnitatea…

Da…o ştiu şi eu…este atât de blândă şi are o poveste atât de tristă…ştiu că unicul fiu a decedat acum 2 ani..???? este singură…mereu mă opresc la dânsa…eu nu sunt din Năvodari însă am înţeles că stă acolo de f mulţi ani…lângă Alfa Beta…

Aşa este … este o bătrânică care are nevoie de ajutor! Stă de dimineaţă până seara şi aşteaptă să vină cineva să îi cumpere ceva ca să poată să aibă bănuţi pt a doua zi ! Mai exact dacă ştiţi unde este alfa şi beta dacă vă uitaţi mai atent o observaţi pe bunicuţa acolo

Da, deși nu am nici 30 de ani împliniți m-am gândit de multe ori cum va fi la bătrânețe! Nu ști unde te duce viața, putem ajunge oricare dintre noi în situația acestei bunicuțe. Aș cumpăra cu drag de la ea!”

După apariția imaginilor, Primăria Năvodari a transmis un punct de vedere prin intermediul site-ului oficial:

”Situația doamnei B.A. este cunoscută de Direcția Asistență Socială iar în urma postării articolului pe internet, s-a efectuat o nouă vizită la domiciliul acesteia.

Doamna B.A. în vârstă de 77 ani, este văduvă, pensionară și locuiește singură în apartamentul proprietate personală format din 2 camere și dependințe, locuință care îi oferă confortul necesar pentru un trăi decent. Imobilul nu prezintă risc ambiental (este curat întreținut, aerisit, mobilat și dotat cu cele necesare unui trai modest, dar decent) și nu înregistrează datorii la plata utilităților.

Doamna are două fiice, care locuiesc în orașe aflate în apropierea orașului Năvodari, menținând legătura permanent cu acestea (atât telefonic cât și prin vizite periodice), iar singurul fiu pe care l-a avut a decedat în urmă cu aproximativ un an.

Vârstnica prezintă probleme de sănătate doar cele specifice vârstei, aflându-se în evidența medicului de familie, neavând un diagnostic grav care să impună administrarea unui tratament medicamentos permanent.

În urma evaluării făcute de reprezentanții instituției, nu au fost identificate deprivări materiale care să îi pună viața sau sănătatea în pericol și nu există risc de excluziune socială(…)”

foto: Facebook/Luiza Rosentzweig

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *