PENTRU UNELE FEMEI, PERIOADA MENSTRUALĂ ESTE UN ADEVĂRAT COȘMAR! LEACURI CARE POT UȘURA ACEASTĂ PROBLEMĂ

Distribuie prietenilor!

Menstruația dureroasă este numită în limbajul de specialitate dismenoree. Uterul se contractă pentru a elimina endometrul (țesutul care căptușește uterul). Astfel,apare sângerarea lunară și, de aceea, pentru unele femei poate fi dureroasă. Disconfortul poate migra dinspre abdomenul inferior spre spate, în zona inghinală sau chiar spre picioare. Poate fi însoțit de dureri de cap, amețeli, greață, vomă sau diaree. Simptomele neplăcute apar cu 24 de ore înainte de începerea menstruației.

ALIMENTELE ÎȚI FAC RĂU SAU TE VINDECĂ

Pentru a avea cât mai puține neplăceri, este importantă alimentația în această perioadă. Dismenoreea este cauzată de inflamația din organism și este bine să eviți alimentele inflamatorii (carbohidrații rafinați, zahărul, produsele lactate, carnea roșie și ouăle). Ultimele două ar fi bine să le consumi doar de 2-3 ori pe săptămână.Primele ar fi bine să le eviți total, cel puțin cu o săptămână înainte de declanșarea menstruației. Consumă, în schimb, cereale integrale, orez brun, quinoa etc. (dar nu mai mult de trei porții pe zi). Înlocuiește zahărul cu cantități limitate de miere sau sirop de agave. Poți folosi mai des ștevia. Dacă nu poți renunța la produsele lactate, încearcă să cumperi varianta organică, astfel încât să eviți hormonii pe care îi conțin cele obișnuite. Consumă cât mai multe legume și fructe proaspete. Atunci când alegi un tratament natural pentru dismenoree, ar fi bine să iei în considerare mai multe probleme corelate. Aceasta este, de cele mai multe ori, doar un simptom al unei afecțiuni. De aceea, chiar și tratamentul cu plante ar trebui personalizat de un medic fitoterapeut. Totuși, există mai multe plante pe care le pot folosi femeile. Florile de urzică albă sunt indicate și în caz de leucoree. Se face infuzie din una-două lingurițe de flori la o cană cu apă. Se beau una-două căni pe zi.

CĂLINUL, CEL MAI BUN ANTISPASTIC

Acesta reprezintă una dintre ele mai eficiente plante care reduc spasmele și crampele uterine. Provoacă relaxarea mușhilor. Din flori (numai din cele albe, nu și din cele roșii), din scoarță și din fructe se prepară diferite produse farmaceutice: unguente, tincturi, tablete, capsule etc. Se folosesc conform informațiilor din prospect. Se prepară un decoct din coaja de pe ramurile tinere sau din coaja fructelor, folosind două linguri de materie primă la o cană cu apă. Se fierbe timp de 15 minute la foc domol, completând apa care se evaporă. Se aplică local sub formă de comprese. Preparatele care conțin extracte din călin sunt interzise în sarcină și perioada de alăptare. Daca încerci să rămâi însărcinată, nu le folosi.

PLANTE DE FOLOS

Frunzele de smochin ajută la reglarea ciclurilor menstruale și le fac mai puțin dureroase. Se folosește o infuzie de 20-30 g la un litru de apă. Întreaga cantitate se bea în timpul unei zile. Se mai face o infuzie din semințe de leuștean (o jumătate de linguriță la o cană cu apă). Se beau două căni pe zi. Păstârnacul este și el indicat. Se consumă în preparate culinare. Se mai poate face un decoct dintr-o lingură de rădăcini uscate la o cană cu apă. De beau 2-3 căni pe zi. Se recomandă și consumarea frunzelor și rădăcinilor de pătrunjel în preparate culinare și salată verde.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *