Părțile corpului uman care vor dispărea în viitor. Omul nu va mai avea nevoie de degetele de la picioare

Distribuie prietenilor!

In primul capitol al Descendentei Omului, Charles Darwin a identificat aproximativ o duzina de parti ale corpului, pe care le-a descris cu bucurie drept “inutile sau aproape inutile”. Catalogul lui Darwin era departe de a fi complet – trupurile noastre sunt pline de piese de care nu avem nevoie.

Sprancenele noastre ajuta la indepartarea transpiratiei din ochii nostri, iar parul masculin facial joaca un fel de rol important in atragerea partenerei de gen opus. Dar cat despre celalalte urme de par de pe corpul uman, acestea nu au nici un rost.

Maselele de minte

Oamenii din vechile timpuri trebuiau sa mestece plante pentru a obtine suficiente calorii pentru a supravietui, dar in prezent, doar 5% din populatie are un set de dinti sanatosi, dar complet inutili. Sa speram ca ei vor fi primii de pe lista care vor disparea – vom plati mai putin la facturile dentare!

Degetele de la picioare

Oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii obisnuiesc sa mearga si sa echilibreze mai mult pe linia mediana a picioarelor lor, dar apoi au transferat treptat echilibrul mai mult spre partea de jos a degetului mare. Studiile arata, de asemenea, ca centrul nostru de echilibru continua sa se schimbe. Acest lucru inseamna ca oamenii se bazau pe degetele de la picioare pentru echilibru, dar acum nu se bazeaza pe ele la fel de mult. Daca aceasta tendinta continua, nu vom mai avea nevoie de degetele de la picioare.

Coccisul

Este numit si osul-coada, si de asemenea, este ceea ce a mai ramas din coada pe care multe mamifere o utilizeaza pentru echilibru si comunicare.

Sfârcurile masculine

Atât femeile, cât și bărbații, au sfârcuri deoarece, în stadiile incipiente ale dezvoltării fetale, un copil nenăscut este efectiv fără gen. Astfel, sfârcurile sunt prezente la ambele genuri. Bărbații, în general, nu dispun de nivelurile necesare de prolactină pentru a stimula lactația, și nu pot produce lapte.

Mușchiul erector al firelor de păr

Acești mușchi permit animalelor să-și umfle blana pentru a se izola sau a intimida pe alții. Oamenii au păstrat această capacitate, dar au pierdut, în mod evident, cea mai mare parte a blănii.

Apendicul

Acest tub muscular îngust atașat la intestinul gros a servit ca o zonă specială pentru digerarea celulozei atunci când dieta umană a constat în mai multă materie vegetală decât proteine ​​animale.

A 13-a coastă

Verișorii noștri cei mai apropiați, cimpanzeii și gorilele, au un set suplimentar de coaste. Cei mai mulți dintre noi au doar 12 coaste, dar 8% dintre adulți au una suplimentară.

Citeste mai mult aici

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *