Otrava in supermarketurile din Romania! Cireșe tratate cu IMAZALIL, substanța ar putea fi cancerigenă. Atacă ficatul şi rinichii. „Coaja nu se recomandă consumului uman”

Distribuie prietenilor!

Un client Carrefour a avut curiozitatea să citească ce scrie pe eticheta unei caserole cu cireșe, de altfel foarte scumpe. A descoperit că sunt tratate cu IMAZALIL, substanță suspret cancerigenă. Pe etichetă se recomandă să nu se consume coaja cireșelor! Ce te faci cu cireșele vândutre la vrac prin piețe unde nu se afișează nicio etichetă?

Pe Facebook,Augustin Katea a scris: „Doar ce le-am cumparat de la Carrefour Romania Mega mall. Stie cineva daca exista si cutit special pentru aceasta operatiune de indepartare a cojilor la cirese? Pt mine e prima oara cand vad asa ceva. Carrefour Romania aveti si un instrument special pt asa ceva?”

“Citiţi cu atenţie eticheta produselor pe care doriţi să le achiziţionaţi şi e bine sa ştiţi că: portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o acțiune fungicidă”, subliniază Paul Anghel, directorul general al Autorității pentru Protecția Consumatorilor, pentru Stirile TVR.

Substanța ar putea fi cancerigenă. Atacă ficatul şi rinichii.

“Atenţie! Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafaţa lor!”, subliniază directorul general al ANPC.

“Fructele şi legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte”, precizează Paul Anghel.
Legislaţia Uniunii Europene incerzice folosirea Thiabendazol – Imazalil în agricultură. Dar în multe ţări din afara UE nu există limite pentru fermieri.

Ce trebuie să știi despre Imazalil (sursa: libertatea.ro)

THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja fructelor, în special citricelor și este folosită pentru combaterea bolilor la plante având o acțiune fungicidă;
Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor şi legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafaţa lor;
Ingerarea acestei substanţe atacă ficatul şi rinichii şi ar putea fi cancerigenă;
Fructele şi legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit şi nici o culoare aparte.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *