Orban: Nu vom accepta sub nicio formă majorările de pensii și alocații

Distribuie prietenilor!

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că Guvernul nu va majora cu 40% pensiile și nu va dubla alocațiile, așa cum a votat din nou Parlamentul, marți.

„Nu acceptăm această creştere. Guvernul pe care îl conducem va ataca la Curtea Constituţională această lege. De asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament pentru că nu putem accepta ca destinul Românei să fie pus între paranteze de nişte iresponsabili care îşi bat joc de România. Toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem la dispoziţie le vom folosi pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii economice şi care să permită României să îşi continue cursul firesc, cursul normal”, a declarat Orban, la Cluj.

Orban a evocat și riscul scăderii ratingului României de căre agenții, consecința fiind creșterea costului la care statul român se va putea împrumuta de pe piețele internaționale.

Prim-ministrul a confirmat că guvernul său va ataca la Curtea Constituțională legea votată marți și că va utiliza toate mijloacele legale și constituționale pentru a opri intrarea acesteia în vigoare.

El a făcut și un apel patetic la pensionari, cerându-le să înțeleagă că “o creștere de 177 de lei a punctului de pensie” aferentă majorării de 14 la sută este tot ce își poate permite bugetul de stat în această etapă.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *