Olimpic român admis la cea mai mare universitate din Marea Britanie: “Vreau să fac performanță!”

Distribuie prietenilor!

Ștefan Bălăucă, un elev de clasa a XII-a din judeţul Botoşani, care a obţinut în acest an media 10 la Bacalaureatul Olimpicilor, a fost admis la Trinity College din cadrul Universității Cambridge din Marea Britanie, relatează adevarul.ro.

În trecut, tânărul care a urmat cursurile Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Botoșani a obținut numeroase premii la olimpiadele naționale și internaționale, în special în domeniul științelor: matematică, fizică sau chimie.

În clasa a IX-a, Ştefan Bălăucă a obținut medalia de argint la Balcaniada de matematică pentru juniori. Apoi, în clasa a XI-a, a luat medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Lingvistică, iar în 2018 a luat medalia de aur la fizică la Olimpiada Internaţională a Ţărilor Asiatice.

Ștefan Bălăucă: „Mă văd făcând cercetare în domeniul fizicii”
”Eu am dorit doar să fac performanţă în domeniile care mă interesau. Mereu m-a atras ştiinţa şi aceste performanţe au fost obţinute doar din pasiune”, a povestit Ştefan Bălăucă pentru adevarul.ro.

Datorită rezultatelor obţinute Ştefan Bălăucă a fost deja admis la Trinity College de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie.

În viitor, tânărul vrea să profeseze în domeniul cercetării.

”La Cambridge mi-ar plăcea să studiez ştiinţele naturii, dar în special fizica. Eu mă văd pe viitor făcând cercetare în domeniul fizicii”, a explicat Ştefan.

Ștefan Bălăucă: „Institutele de cercetare pe fizică din România încep să se dezvolte”
În ceea ce privește o eventuală întoarcere în România, tânărul a spus că nu exclude această variantă: ”Eu aş avea intenţia de a mă întoarce în România, dar aş vrea să văd mai întâi oportunităţile. Institutele de cercetare pe fizică din România încep să se dezvolte dar voi vedea la momentul potrivit”.

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *