OFICIAL! Viorica Dăncilă este noul premier al României! Ce a spus Klaus Iohannis

Distribuie prietenilor!

Viorica Dăncilă a fost desemnată premier de Klaus Iohannis. Decizia a fost luată după ce președintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultări cu toate partidele parlamentare și a primit trei propuneri de premieri: Viorica Dăncilă (PSD), Eugen Tomac și Siegfried Mureșan (ambii PMP). Președintele a explicat că decizia sa a ținut cont de prevederile Constituției, de faptul că PSD are majoritate în Parlament, și a precizat că ”dă încă o șansă acestui partid”, prin desemnarea Vioricăi Dăncilă pentru a forma Guvernul. Șeful statului a mai cerut ca toate procedurile privind validarea Guvernului să se finalizeze până la 1 februarie.

”Am ascultat foarte multe opinii legate de desemnarea primului ministru. Am reușit între întâlniri să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaje inclusiv pe rețele de socializare. Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente. Sunt argumente legate de politica partidelor, sunt multe legate de politica internă a României, legate de politica externă și de securitatea României. Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit, fiindcă acum trebuie să decid”, a spus președintele în discursul său.

Iohannis: PSD dispune de o majoritate în Parlament, am decis să îi dau încă o șansă!
El a ținut să explice decizia pe care a luat-o, și care a fost în conformitate cu prevederile Constituției.

”Dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau? În primul rând, decizia trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare și aici argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi este foarte clar: PSD dispune de o majoritate”, a spus Klaus Iohannis, despre concluziile consultărilor cu partidele.

Șeful statului a făcut apoi anunțul așteptat: ”Cântărind toate argumentele, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă”, a anunțat președintele, la Palatul Cotroceni, după consultările cu partidele parlamentare”.

Iohannis: Acum, PSD trebuie să performeze! De la 1 februarie, întreaga procedură dă fie finalizată”
Șeful statului a continuat: ”Dar, acum, PSD-ul trebuie să performeze. Românii au mari așteptări, și eu am mari așteptări. PSD-ul a promis și în campanie și după campanie lucruri importante”, a arătat el, precizând că a promis salarii, pensii, şcoli, manuale, spitale, infrastructură.

”Trebuie să dovedească că ce a promis, face. Avem la un an de la alegerile parlamentare care au fost câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face”, a adăugat Iohannis.

Președintele a precizat că, în continuare, invită pe toți ce implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede, și bine.

”Este posibil ca până la 1 februarie, întreaga procedură să fie finalizată și noul Guvern să se apuce de treabă și să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce”, a menționat președintele.

Sursa: libertatea.ro

Distribuie prietenilor!

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *